Aquest dissabte hi ha doble assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Primer hi ha una assemblea extraordinària i la segona ordinària.

Per mi la més important és l’assemblea extraordinària, ja que l’únic punt de l’ordre del dia és:

“Modificació dels estatuts de la CCCC per donar entrada a les Colles Universitàries, i aprovació, si s’escau.”

Les Colles Universitàries tenen detractors dins del món casteller, sobretot fa uns anys. Però considero molt important que el món casteller les reconegui per dues raons molt importants:

Que les Colles Universitàries es puguin beneficiar de l’assegurança contractada per la coordinadora.

Reconèixer la feina que fan des de fa més de 10 anys, com a pedrera castellera (a moltes colles convencionals els hi entren persones provinens de les colles universitàries), divulgar el fet casteller entre els joves i aproximar la cultura dels castells als estudiants estrangers que venen a Catalunya (un gran nombre d’Erasmus es fan catelles durant el període que estan aquí)

Però aquest reconeixement sempre ha de deixar clar que les Colles Universitàries quedin clarament diferenciades a les Colles Convencionals, és a dir les Colles Universitàries només poden actuar amb altres Colles Universitàries i en campus universitaris. Crec que mai s’hauria de veure actuar una Colla Universitària amb una Colla Convencional.

Aquesta és la meva opinió, val a dir que formo part d’una Colla Convencional (Vila de Gràcia) i una Colla Universitària (Ganàpies de l’Autonoma). Us deixo amb algunes fotos dels Ganàpies: Amics, castells i festa!!

 

 

 

Més fotos abaix: