Valoració de la Festa Major 2008

Vila de Gràcia 2 Comments »

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Tabla normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”;}

Quan tot just fa una setmana que s’ha acabat la Festa Major, divendres passat vam desmuntar el guarnit, ara toca com ja vaig dir les valoracions.

 Si parlem dels castells, tal com ens va recordar el Jurguen, feia 5 anys justos que no descarregàvem el 4d8 i el pilar caminat en la mateixa Festa Major. Comencem parlant del Pilar Caminat: Aquest any s’ha assajat més que altres anys i les proves havien anat molt bé, realment la colla hi tenia molta confiança, tal com es va demostrar a la plaça, ja que el pilar va arribar sobrat al final del seu trajecte. Respecte el 4d8, realment va anar molt tranquil i molt bé, malgrat els dos peus desmuntats (tot i que el tercer peu era igual que el primer i el segon). Com a nota negativa la torre de set, que no em pogut portar a plaça durant la Festa Major, però espero que ben aviat la puguem descarregar.

Castellerament també cal destacar el 3d7 fet al final del cercavila del dia 15 i el pilar de noies i el pilar de noies fets al 17 a la tarda.

Respecte el Guarnit destacar que aquest any hi ha col·laborat més gent en fer el Guarnit. Dels nous locals hi ha coses negatives i positives. Com a local ens anava molt millor el local del carrer Neptú, ja que era un nau molt gran, però a falta d’aquest local trobo molt positiu que s’hagin posat a disposició de les comissions aquests locals. Un altre fet positiu és la relació entre els diferents carrers que comparteixen espais.

Si parlem de jurat, intentaré no sulfurar-me massa, crec que estem com cada any. No se ben bé quina és la solució, però el jurat no té massa idea de que és realitzar un guarnit i encara menys de la diferencia entre una plaça i un carrer. Tampoc trobo massa correcte que per valorar la il·luminació passessin a dos quart d’una de la nit, quan la plaça estava molt plena i ja havia sofert algun desperfecte, podien venir perfectament a les 10 o les 11 de la nit i poder valorar els carrers amb més tranquil·litat, però suposo que estaven sopant.

Podem reconèixer que el sostre i la il·luminació va quedar per un nivell per sota de la resta del guarnit. És veritat que el sostre respecte altres carrers era menys atapeït, però nosaltres no podem penjar milions de coses al sostre a causa de la gran extensió (720 m2) del sostre. I la il·luminació a causa de la gent, al primer dia ja es van espatllar un parell de fluorescents, deslluint un sector de la plaça.

Total que estem com cada any, el jurat deixant-nos per sota dels llocs on realment ens mereixem. Espero que aquest maltractament continuat de la Plaça de la Vila, per part del jurat, no afecti a la gent que ha estat treballant durant molt temps per fer el guarnit, que no es desanimin i deixin de fer Festa Major. Es parla molt de la renovació generacional, i la plaça de la Vila deu ser un dels carrers amb la mitjana d’edat més baixa, per tant espero que la gent no es cansi de la falta de reconeixement i continuï treballant per la Festa Major.

Passem a parlar del Model de Festa Major el nou model d’una Festa Major més familiar i amb actes més petits pot ser correcte. Però l’eliminació dels grans concerts crec que és un error, ja que tota la gent que anava als concert i d’aquesta manera estaven fora de Gràcia, ara van als carrers i places provocant que hi hagi més gent. Crec que un concert a Plaça Lesseps, Joanic o al Camp de l’Europa seria una bona solució.

I fer un model de Festa Major més familiar, per mi és fer una Festa Major pels nens, fer una Festa Major pels joves, fer una Festa Major pels no joves ni grans, fer una Festa Major per la gent gran i no fer només programació per nens i gent gran.

I això és el que més o menys intentem fer a la plaça de la Vila, on cada mati, cada tarda i cada nit s’ha fet una activitat destinada a diferents públics.

Al final m’he enrollat molt, però mes o menys aquesta és la meva valoració de la Festa Major de Gràcia 2008, que com sempre ha estat una gran setmana!!

Concurs Si, Concurs No

Castellers de la Vila de Gràcia 7 Comments »

Avui anava a mirar al webcasteller, per tal de fer números i mirar quines possibilitats teniem d'anar al concurs de Tarragona.

Per qui no ho s'apiga hi ha un grup d'unes 8 colles que es barallen per 5 places per entrar al Concurs. I aquest diumenge 31 d'Agost és l'últim dia en que les colles tenen la possibilitat de realitzar castellsper puntuar i entrar al concurs.

Però just abans d'entrar a webcasteller he anat al agregador de blocs Tradiblocs, on he pogut llegir l'analisi fet pel Tete. Un analisi molt bó, i que reafirma la meva teòria que malgrat les actuacions d'aquest cap de setmana podrem anar al Concurs de Tarragona.

Post Festa Major

Vila de Gràcia Comentaris tancats a Post Festa Major

Suposo que hauria de fer un post amb un valoració de la Festa Major d'enguany, però entre que estic mig encostipat i encara no m'he recuperat de la Festa (ja que després d'acabar a la 1 de la matinada de desmuntar el guarnit, dissabte vaig anar al Cerca Tasques de la Festa Major de Manresa) la faré més endavant.

La valoració castellera, i de la festa serà molt positiva, la del jurat molt negativa i la del model de la festa no se ben bé com serà perquè hi estic pensant…

Com que estic molt gos, us deixo amb alguns quants vídeos:

 

 

Plaça, Plaça, Plaça…

Vila de Gràcia Comentaris tancats a Plaça, Plaça, Plaça…

Aquest dies gairabé estic més hores a la plaça que a casa. Diumenge vam estar des de les 8 del mati a les 22:20 de la nit.

Si voleu venir a donar un cop de mà sereu benvinguts!

Si voleu veure fotos del muntatge aquí teniu un enllaç.

D'aqui uns dies podreu veure el video de tot el muntatge.

Fent el Guarnit

Vila de Gràcia Comentaris tancats a Fent el Guarnit

Últimament no actualitzo massa el bloc, perquè estic fent jornades de 12 hores al local de l'Escola Al·leluia per fer el guarnit de la plaça de la Vila. Aquí teniu un video de la feina que hem fet durant tot el dia.

 


WordPress Theme & Icons by N.Design Studio. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.
Entries RSS Comments RSS Entra
Aneu a la barra d'eines