Avui hem tornat a canviar d’alberg hi hem anat fina a Jyväskylä, després de fer 200 km amb el cotxe i una parada tècnica a una àrea de servei per estirar una mica les cames.

 

L’alberg on hem anat a parar està siuat al peu d’unes pistes d’esquí , tot i que és molt més gran que els altres alberg que hem anat (que tenien entre 4 i 7 habitacions) està força bé. Com a tot alberg finlandès disposa de sauna, que hem tornat a utilitzar, tot i que avui no he aguantat més de cinc minuts.

 

Ha estat plovent pràcticament tot el dia, i això ha fet que ens limitéssim de buscar un lloc per dinar i un super per comprar provisions. Hem trobat un restaurant que per 5,90 € tenies una beguda i bufet lliure, el menjar no era una delícia, però per aquest preu està molt bé.

 

Al vespre hem anat a fer una ruta de 8 quilometres per uns circuits marcats del que a l’hivern deuen ser les pistes d’esquí de fons. Hem caminat per uns paisatges espectaculars, entre la boira que s’aixecava després que hagués deixat de ploure.

 

Avui hem pres el primer àpat típic finès, unes sopes precuinades que hem escalfat al microones de l’Alberg (els restaurants d’aquí són massa cars perquè hi anem a menjar).

 

Aquí els preus de la Gasolina tornen a ser més barats, mentre que els voltants de Hèlsinki eren de 1,21 €/l a Savolinna eren de 1,31 €/l i aquí estant al voltant dels 1,28€/l.

 

Ens hem adonat que o fem por als aborígens finlandesos o que són estúpids i mal educats i no saben saludar. Mentre anàvem caminant pel bosc hem trobat mola gent de totes les edats caminant o corrent, ningú ens ha tornat la salutació. No sabem si és per la meva barba, perquè som morenos o perquè es pensen que els volem atracar.