[Com que a l'Eurohostel no hi havia conexió a internet si no pagavem 5 € al dia penjo avui el resum de les etapes 7 i 8]

 

 

Aquest dies els estem dedicant a fer la típica visita turística a una capital Europea: visitar esglésies o catedrals, fortificacions, edificis governamentals, monuments, mercats i edificis emblemàtics. Això si, sota una pluja intermitent que al final va calant i em sembla que em farà tornar a Catalunya amb un bon refredat finlandès.

I com no comprar els souvenirs, una tasca molt difícil que consisteix en recorre el màxim de botigues possibles, triar el souvenir, enrecordar-te dels preus i finament anar a la botiga on aquell souvenir era més barat.

Això durant el dia, a la nit anem a fer una cervesa, i quan dic una és una, ja que són molt cares. Abans d’ahir a un bar ens van clavar per mig litre de cervesa Koff (cervesa local) 5’40 €. Ahir vam anar a un altre bar i ens van fer pagar 4,60 per la mateixa cervesa. Val a dir que una ampolla de 33 cl. al super costa uns 2 € i pico.

De l’Eurohostel, cal destacar, que a part que s’ha de pagar per tot, sembla mentida que per respirar no hi hagi una taxa, ens van regalar 4 tiquets d’esmorzar (que costen 6,50 €) encara no sabem perquè. Tot i això avui alhora d’esmorzar no ens els han demanat.

Ahir vam tenir una conversa molt agradable amb un altre hoste de l’alberg, d’uns 50 anys, que té pinta a professor universitari, sobre l’opinió dels Catalans sobre la Unió Europea, sobre la independència etc…

No tant simpàtica amb la banda de noiets i noietes tennistes russos que a part de cridar, corre pels passadissos i fer soroll a les habitacions, ahir es van carregar la porta del lavabo de tios. Molts simpàtics els senyorets.

I avui a la tarda els núvols s’han aprimat i el que primer semblava una tímid rajos de sol s’ha convertit en un cel blau i un sol esplèndid. Hem pensava que el sol a Helsinki no era res més que un mite nòrdic.