Ahir vaig assistir al plenari del Districte de Gràcia, era el primer que assistia en tota la meva vida. Tal com ho vaig comentar a algú és més avorrit que una assemblea de la colla, to i que com l’assemblea té petits tocs d’humor.

En el plenari es va aprovar el protocol, no ho comentaré perquè ja sortirà publicat per tot arreu i tothom sap que és una bona noticia (deixo la valoració pels polítics, que això els hi agrada molt). Només destacar la intervenció de l’Albert Mussons, emotiva i que ha fet que la gent l’aplaudís (únics aplaudiments del públic) i també destacar la intervenció del portaveu del PP, l’Alberto Belón.

Primer de tot que ha fet la seva intervenció en castellà, es veu que era el primer cop que ho feia en tots els plenaris. Després que s’ha abstingut dient que el protocol no s’hi reflectia tota la cultura (suposo que es referia a les altres cultures que hi ha a Gràcia com la pakistanesa, la jueva, la boliviana, la sudanesa, l’escandinava, etc….) i preguntat perquè no posava res de la celebració del 12 d’octubre  i si del 11 de setembre. Sr. Belón quins actes es fan a Gràcia durant el 12 d’octubre? Que jo sàpiga no es fa cap acte, per tant no es fa cap celebració, és a dir que les colles de cultura popular i tradicional no hi participen i per això no posa res en el protocol.

Però parlant del Sr. Belón, ha dit una cosa que té tota la raó. La Biblioteca Jaume Fuster és petita i està dissenyada amb el cul. Si ja sé que va guanyar un premi del FAD, però el FAD que sap d’acústica, de funcionalitat, de sostenibilitat i de la gent que estudia??

Primer de tot hi ha molts pocs llocs per poder estudiar. Falten cadires. Però sobretot que hi ha un desaprofitament  d’espais molt bèstia. Com pot ser que la meitat del segon pis sigui un forat per poder veure el primer pis? L’únic que s’aconsegueix és desaprofitar l’espai i que el soroll de la planta baixa pugi fins el pis de dalt.

I entre altres barbaritats un preciós ascensor, però que cada cop que s’obre va dient “Segon pis” “Obrint portes” “Tancant portes” “Baixant”.

I que ara no hem vingui ningú dient que ara hi ha és lloc per estudiar o llegir que fa un any. Que això es demagògia 🙂

I que consti que per tota la resta, la biblioteca està molt bé.