Alguns blocaires ja han escrit sobre el concurs, sobretot perquè hi havia una gran concentració de blocaires (et vaig contar uns 8), però després de la campanya que vaig fer des del meu bloc faré una mica de resum de com va anar.

Com tots saber, castellerament, el concurs, no va anar massa bé. Carregar el 4d8 i la torre de set fa uns anys seria una molt bona noticia. Però tal com tenim aquest castells assajats i de la manera que van caure et queda un molt regust de boca i per rematar-ho tot ens va caure el 4d7 amb l’agulla, castell que feia molt temps que no queia.

Però el concurs és molt més. Des de la filera d’autocars anant per l’autopista direcció a Tarragona, la gran quantitat de gent que anava amb la camisa o la samarreta de la colla, les hores sota el sol i sobretot els “piques” entre les colles grans.

I aquest concurs ha presentat moltes novetats, des del punt vista tecnològic. En ple segle XXI finalment han incorporat els walkies al sistema de comunicació entre colles, una altra innovació ha sigut la pantalla gegant que anava informant de les rondes següents i on es repetien alguns castells.

Malgrat aquestes innovacions tecnològiques no s’han evitat les polèmiques, sobretot a causa de tres decisions del jurat. Que van afectar a la Vella i als Xiquets de Tarragona. La decisió del Jurat considerant el 5d9f com a intent tot i que les gralles no van sonar. El públic i sobretot els membres de la colla vella van reaccionar així.

I finalment donar a les gràcies a les 320 persones que van venir amb nosaltres al concurs. GRÀCIES!!!!!