Avui s’ha celebrat la VI Diada Castellera de la Independència de Gràcia, que s’ha celebrat en aquestes dates per commemorar la Revolta de les Quintes i que l’organitza els Castellers de la Vila de Gràcia.

L’actuació en general ha anat mot bé, hem fet uns dels 5d7 més primerencs de totes les temporades, el 4d7 amb agulla (un castell que odio profundament) i un 4d7 força lleuger.

Però abans de l’actuació i quan estàvem a punt de començar el cercavila que ha començat a la plaça de la Vila hem realitzat un pilar a l’antiga.

Els pilars a l’antiga, són pilars que es fan per recordar els primers castellers que feien els castells amb la roba de treballar, és a dir cadascú amb uns pantalon i camises difernts. Per això aquest pilars es fan sense la camisa de la colla i els castellers es posen les camises d’assaig.

De vegades aquests pilars es fan només amb una mà, és a dir que el casteller de tronc només agafa amb una mà el casteller que està sobre seu. Altres cops els segon no agafa amb cap mà el terç. El que és més estrany és que ni el segon ni el terç agafin el casteller superior, tal com hem fet avui.