Youkai: Baku

juny 9, 2006

El Baku (en japonès:獏) és un devorador de somnis, generalment malsons. És un youkai beneficiós pels humans, doncs quan un està dormint i es troba en mig d’un somni que li desagrada pot invocar la presencia del Baku mitjançant el crit: “Baku, devora aquest somni!”. El youkai no trigarà en aparèixer i menjar-se el somni, o l’esperit malèfic que el crea, per tal de que el dorment pugui descansar plàcidament. Degut a això és un youkai força conegut i apreciat per petits i grans, tant que era habitual pintar-los en els dormitoris i escriure el seu kanji en les fundes dels coixins.
Pot succeir que algunes vegades el Baku actuïsense que s’hagi invocat, apareixent inoportunament i menjant-se elssomnis beneficiosos pel descans, arribant a despertar al dorment.
L’aspecte del Baku és força variat, ja que durantels somnis és difícil contemplar-lo, però totes les descripcionscoincideixen en definir-lo combinant varies parts de diferents animals.La més comuna defineix al Baku amb cap de lleó, cos de cavall, potes detigre i cua de vaca. Una altra de les visions més freqüents li assignael cap d’un elefant i el cos d’un lleó. Inclòs se l’ha mostrat com unporc o un tapir.

Entry Filed under: Cultura japonesa. .



3 Comments Add your own

  • 1.    Merce  |  juny 13th, 2006 at 1:15 am

    aquest dimoni no podia ser mes raro, no? 😀 amb tanta combinacio d’animals…
    Es molt interesant el que escrius! A veure si publiques amb mes assiduitat!! 😉

  • 2.    abraham  |  juny 15th, 2006 at 10:56 pm

    JA ho intento, aixo d’escriure amb mes assiduitat, pero es dificil 🙂
    I no es mes raro que es mengi els somnis que el seu aspecte? jeje

  • 3.    Merce  |  juny 21st, 2006 at 10:46 pm

    Home, si q es estrany que devori els somnis, o els malsons, pero no se… a mi em faria mes por invocar-lo a ell amb tal varietat de formes i “pintes” que no pas tenir un malson, jejeje, no creus? 😀

Leave a comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juny 2006
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« maig   jul. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Entrades recents

Blogroll

Categories