Rol amb nens: Preparació

juliol 10, 2016

Ja fa uns anys que em vaig trobar amb un parell d’articles de pares que iniciaven els seus fills als jocs de rol (un d’ell el podeu llegir aquí i l’altre sóc incapaç de retrobar-lo: el pare relatava com la filla escollia jugar amb una bruixa i sortejava amb unes decisions força memorables les dificultats que es trobava).

Ara ja fa uns dies el meu fill va fer 5 anys i vaig començar a pensar de nou en el tema i em vaig trobar un quants articles de pares que també havien fet el mateix, sent el més destacable aquest, d’on vaig treure forces idees interessants i que em va portar a les regles que intentaré seguir: Caballeros y Princesas.

Per crear l’interès necessari per al joc vaig començar intentar implicar tant el meu fill com a la meva filla petita (que encara no ha complert els 3 anys) en la invenció d’uns personatges amb els que els hi explicaria un conte. Tots dos van estar encantats i van donar lloc als següents personatges:

  • Potito, un follet pericó, que havia sorgit de l’espasa d’un cavaller. Com a objectes va escollir dur una destral (que seria part del propi metall del pericó) i una rosa “de Sant Jordi”, que el mateix cavaller li havia entregat. Quan vaig preguntar-li per les propietat de la flor (la destral queda clar que serveix per tallar de tot) em va dir que li permetia saltar molt amunt. En quant a que faria millor també ho va tenir força clar, com a pericó seria de fer-se petit o gran de manera ràpida i com que era de metall seria molt fort. Aparentment va quedar un personatge interessant i força poderós, però ja intentaria complicar-lo en situacions d’investigar. Vull destacar que el més complicat pel meu fill va ser donar-li nom a la seva creació.
potito

En Potito, el personatge del meu fill

  • La princesa Aina, una princesa de conte ben clàssica (i mira que la meva filla no destaca per ser precisament fina i delicada). Va voler que portés una corona ben brillant (vam decidir que pogués fer llum a la foscor) i un vestit que l’ajudés a volar, flotant per l’aire. Per les habilitats li ha costat força més, però ha acabat decidint que volia buscar menjar i cuinar-lo i muntar a cavall. Ja tenim una princesa una mica més autosuficient.
Princesa aina

La Princesa Aina, el personatge de la meva filla

    La historia que jugarem ha sorgit d’ells mateixos: el drac Gombley li ha robat la corona a la princesa mentre aquesta estava dalt la torre del castell. I amb això vam començar també un dels recursos que havien proposat en els blocs: crear el mapa del nostre món. Ara ja podíem posar-hi el castell de la princesa i el cau del drac, instal·lat en una cova dins les muntanyes.
    Ja amb tot preparat només ens falta trobar un altre moment on poder jugar.

Entry Filed under: Rol amb nens. .



1 comentari Add your own

Leave a comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juliol 2016
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« març   oct. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Entrades recents

Blogroll

Categories