Archive for maig, 2006

Youkai: Ashimagari

L’Ashimagari (en japonès: 足曲がり) és un del youkai més trapelles que hiha. El seu nom es deu a la seva habilitat per enganxar-se als peus delsviatgers per fer una broma.

Acostuma a actuar de nit per evitar ser descobert, i quan el caminant hi passa per sobre es troba, de sobte, rodejat per un espès i enganyós material similar al cotó que per molt que s’esforci no el permetrà seguir caminant. Quan això hagi divertit prou a l’Ashimagari, el youkai desapareixerà sense deixar cap mena de rastre. El millor que pot fer el vianant es esperar a que es cansi i se’n vagi.
També se’ls relaciona amb els Tanuki, considerant-los una trampa màgica ficada per ells.

Add comment maig 11th, 2006

Youkai: Aosagibi

L’Aosagibi (en japonès: 青鷺火) és un terme que es refereix a un efecteque es pot observar en alguns bernats pescadors o altres aus mentrevolen durant nits plujoses.Es tracta d’una brillant llum que emana dels seus ulls que podria indicar o bé que l’animal està posseït per un esperit fantasmagòric o bé que, degut a la màgia, està patint una incipient transformació.

2 comments maig 8th, 2006

Youkai: Aobouzu

L’Aobouzu (en japonès: 青坊主), el monjo blau, és un monstre d’un sol ullque camufla la seva horrible pell turquesa entre els brots de civadaquan està fresca i verda.

Al contrari que el seu dolç e inofensiu cosí, el Hitotsumekozou, es un youkai malvat que es dedica a atrapar els nens que es demoren en el seu camí cap a casa.

Add comment maig 4th, 2006

Youkai: Amikiri

L’Amikiri (en japonès: 網切り), el tallador de xarxes, es un youkai de lesdimensions d’un gat o un gos, amb cap de gavina, cos de serp i pincesde llagosta.

Viu dins de superfícies aquàtiques i pot realitzar grans salts fora d’elles, cosa que ha provocat que hi hagi gent que pensi que poden volar. El seu nom prové de la seva actitud davant les xarxes de pesca esteses en el seu territori, ja que si li molesten o estan sobrecarregades les tallarà amb les seves afilades pinces. És un gran defensor de l’equilibri en el medi on viu i no tolera que s’abusi de la pesca. Tot i això, ell no ataca als humans directament i acostuma a ser força inofensiu. Igual que altres criatures aquàtiques, l’Amikiri pot adoptar una aparença humana per sortir de les aigües, encara que no li agrada fer-ho i tan ràpid com pugui hi tornarà.

Add comment maig 1st, 2006


maig 2006
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.   juny »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Entrades recents

Blogroll

Categories