Frases Castelleres

Castellers de la Vila de Gràcia 9 Comments »

Gràcies a una polèmica de webcasteller he pogut fer un recopilatori de frases castelleres. Aquí teniu les més interessant o divertides:

    • Força, equilibri, valor i seny
    • Per la seva pudor de peus coneixeràs el teu segon (Un baix de Minyons)
    • Els Castells són l’art de quadrar un triangle perquè quedi rodó
    • Si no aguantes no t’hi fiquis
    • En els castells hi ha lloc per tothom
    • Tothom val per fer castells
    • En els castells tothom és necessari i ningú imprescindible
    • Qui no sàpiga estar a la pinya que pugi! (Cap de pinyes de Capgrossos)
    • Si està bé el girem
    • La vella és la vella

Cap de setmana 100% casteller

Castellers de la Vila de Gràcia Comentaris tancats a Cap de setmana 100% casteller

Aquest cap de setmana ha sigut un cap de setmana 100% casteller.

El dissabte, tot resacós i havent dormit molt poc, vam agafar el cotxe i ens vam plantar, després d’unes petites retencions de trànsit, a Valls. El motiu: es celebrava la tradicional diada de Sant Joan en que participen les dues colles vallenques.

Antigament aquesta diada donava el tret de sortida a la temporada castellera, tot i que ara la majoria de colles comencen per Sant Jordi o, com en el nostre cas, abans i tot.

L’adjectiu de la diada seria decebedora tot i que competeix amb calorosa. Decebedora, perquè només es va poder veure un castell de 9, només carregat i calorosa perquè realment feia molta calor.

El que sorprenia de la plaça del blat, habitualment plena a vessar, era que hi podies caminar sense cap problema i al centre de la plaça hi havia llocs totalment buits.

Després de l’actuació vam anar a dinar al local de la colla Vella i tot seguit ens vam dirigir a Reus on també hi havia actuació.

L’únic destacable d’aquella actuació va ser el 4d8, només carregat, dels Xiquets de Reus. Tot i que el 4d8 estava molt bé els nervis van fer que el castells no es pogués descarregar.

Les altres dues colles no van fer res de l’altre món. Tan el castellers de Barcelona com els de Sants es van limitar a vigilar-se i no arriscar.

Diumenge va ser el nostre torn i vam actuar a la Festa Major del Camp d’en Grassot. Vam fer la nostra quinzena torre de set consecutiva descarregada. En canvi les colles que ens van acompanyar no van tenir tanta sort. Els Muixiganguers van fer una actuació discreta i els Xicots de Vilafranca, malgrat que van fer al torre de 7 i el 4d8, la canalla se’ls hi va fer enrera en el 3d8 i van patir una lletja caiguda quan van intentar el 4d7 amb agulla.

Si no estava prou cansat el diumenge a la tarda vaig haver d’ajudar a fer les mudances al meu germà.

Cua i lladres

Vila de Gràcia 6 Comments »

Avui he fet un petit recorregut per dos caixes diferents i un banc. Havia de cobrar l’anunci que vaig fer per Sunny, ingressar uns diners de la colla i actualitzar la meva llibreta.

Primer de tot, havia de cobrar el txec de l’anunci. Són tant graciosos els de la productora que apart de doner-me els diners més d’un mes després de l’anunci, el txec era del SabadellAtlantico. I on coi hi havia una oficina del banc Sabadell??? Després de 10 minuts (si encara tinc l’ordinador espatllat i el que m’han deixat va una mica molt lent) he pogut descobrir on hi havia una oficina.

He anat a l’adreça que hi havia a la seva web, però continuant amb la simpàtia generalitzada d’avui, he descobert que en l’adreça indicada hi havia una botiga que no era un banc. Després de donar voltes amunt i avall he descobert que l’oficina estava dos carrers més avall del lloc on m’havien fet anar.

He entrat, els hi dono el txec i el DNI a l’empleat i em diu: – "L’he d’informar que si li aplicarà una comisió de 3 euros per despeses en el cobrament del txec" He quedat "flipant", si volia cobrar tot l’import havia d’anar a l’oficina on hi ha el compte de la productora. Com que no volia anar fins a la Vila Olímpica, aquell home s’ha quedat 3 euros que jo m’havia guanyat amb la meva suor (i tant que vai suar, amb tots els focus que hi havia).

Després he anat a la Caixa de pensions per ingressar uns diners de la colla. Resultat: 20 minuts de cua perquè l’empleada em digues de males maneres que omplis el formulari per a ingressos, contes els diners tres cops i em digués adeu.

He continuat la meva visita a les caixes anant a Caixa Catalunya. Cinc minuts de cua. Quan ja era el meu torn he demanat que m’ingressessin els diners que havia cobrat abans al compte corrent que em van obrir quan em van donar el carnet de la UPC. Doncs l’empleat volia que li ensenyes el meu DNI, però entre caixa i caixa he passat per casa hi havia deixat la meva cartera allà. Total que aquell home no em volia ingressar uns diners MEUS al MEU comte!!!

Resumint, fas cua perquè després et robin.

On visc??

General 1 Comment »

Que el Si guanyes, ja ho temia, certament pensava que era el que passaria. Però el que m’ha sorpres és que guanyés amb el 75% del vots.

Avui escoltant l’APM (alguna pregunta més) he sentit que deia la COPE sobre l’estatut, a part de moltes bestieses més han dit que la Catalunya real és la que no a votat, ja que hi ha una dictadura, bla bla bla…..

La Catalunya real no és aquesta que diu la Cope, però potser tampoc és la que m’envolta.

Coneixia a molt poques persones que volguessin votar que si. La gran majoria deien que votarien que No o en blanc, aquest eren ben pocs. Des de la gent de la colla, gent de la Uni, els blocaires de gracianet, etc….

Deu ser que la Catalunya real està formada per altres tipus de persona. Aquells que els importa un rave el futur del seu país o que ja estaven fins els dellonsis de l’estatut, aquest no han anat a votar. També podriem trobar aquells que es conformem en molles i que els hi fa molta por el papu de Madrid!!! , els que han votat SI

Mentir o mal interpretar?

General 12 Comments »

Nevegant per internet he trobat aquest recull de titulars…Els polítics es penses que sóm tontos o que? Diuen una cosa i al cap de pocs mesos diuen una altre. Després diuen que els hem malinterpretat.

1. 23/04/2004 – La Vanguardia: ‘Mas advierte que CiU no apoyará un Estatut que no incluya el concierto económico’

2. 19/09/2005 – Avui: ‘Mas replica al PSC que Catalunya castigarà qui rebaixi l’Estatut’

3. 10/2005 – El Punt: ‘Mas respon al president espanyol que del nou estatut ‘no s’ha de tocar res”

4. 8/10/2005 – ABC : ‘Artur Mas: Nación tiene que figurar como está, en el preámbulo y en el articulado’

5. 30/10/2005 – El Mundo: David Madí: ‘ L’Estatut no va de rebaixes’

6. 4/11/2005 – Avui: ‘Pujol advoca per retirar l’Estatut si el retallen’

7. 11/01/2006 – La Vanguardia: ‘Los líderes pro Estatut se comprometen a no renunciar a la nación ni a la Agencia Tributaria’

8. 13/01/02006 – El Punt: ‘Els partits catalans comunicaran avui al PSOE que ‘nació’ ha d’anar a l’articulat i no al preàmbul’

9. 23/01/2006 – El Periódico: ‘Mas anuncia que el finançament s’haurà de revisar en cinc anys’

10. 23/01/2006 – Avui ‘Ibarra: ‘Han perdut els nacionalistes’ .

11. 26/01/2006 – Expansión: Fernández Ordóñez: ‘No hemos agotado el margen al que podemos llegar en cesión a las CCAA’

12. 7/02/2006 – El País: ‘El Gobierno planea duplicar el fondo de solidaridad para las comunidades’

13. 20/02/2006 – ABC: Zapatero: ‘ERC debería apoyar el Estatuto porque seguramente será para siempre’

14. 9/04/2006 – La Vanguardia: ‘Guerra califica el Estatut de ‘infumable’ y explica cómo ‘se cepilló’ en comisión’

15. 10/04/2006 – El Punt: ‘ERC veu més avalat el no a l’Estatut perquè Guerra diu que l’ha passat per la pedra’

16. 2/06/2006 – El País: ‘Hacienda plantea un consorcio con Cataluña sin apenas contenido’

Meses, presidents, suplents etc…

Vila de Gràcia 3 Comments »

Fa molts pocs anys que puc votar, però he tingut una estrena bastant forta. Si no recordo malament je he votat 4 cops: Autonòmiques (de moment encara ho hem de dir així), Estatals, Municipals i el referendum de la Constitució Europea i ara l’estatutet i després un altre cop autonomiques.Per sort mai m’ha tocat ser president ni suplent ni res, jo no tindria credibilitat si fos president d’alguna cosa.Però crec que hi hauria d’haver certes persones que tinguessin immunitat per haver de pringar i estar tot el dia allà palplantat davant d’una taula. És el cas de la gent que forma part d’una colla castellera. Com pot ser que el dia que hi hagi un actuació dues persones de tronc i una de pinya hagi de complir el seu deure ciutadà i està tot el dia mirant que ningú voti dos cops.Si no tinc entés es volia fer una reforma de la llei electoral, doncs hauria de posar alguna cosa com: Tot membre d’una colla castellera està exempta de ser president, suplent o membre d’una mesa electoral.Ja veurieu com vindria molta gent a les colles!!! I veient el panoram polític actual encara tindriem cua a la porta del local per apuntar-se a la colla :)Ja se que això impossible però algun lloc havia de fer la meva rebecariaPD: Van posar la data de l’actuació abans de la del referendum!!

Amb el DNI a la boca

General 6 Comments »

El divendres vaig rebre, jo i tots els estudiants del campus de Terrassa de la UPC, que deia el següent:

"En els darrers mesos hem detectat diversos incidents relacionats amb la seguretat dels centres del campus de Terrassa a on esteu estudiant (robatoris, petits incendis, accessos no autoritzats…), per aquesta raó i per tal de poder garantir la vostra seguretat quan esteu als centres, us comuniquem que es produiran de forma aleatòria controls d’accessos, per tal de garantir la seguretat de la vostra comunitat i els seus béns, que en definitiva, són els vostres.

Us preguem la màxima col·laboració amb el personal de seguretat que us demanarà juntament amb el carnet d’estudiant el vostre DNI.

Restem a la vostra disposició per qualsevol dubte o aclariment que pugueu necessitar.

Agraïm, per endavant, la vostra inestimable col·laboració. Estem treballant per a la vostra seguretat."

Ara anirem per la Universitat, i ens pararan un grup de SWATS per demanar-nos que ens identifiquem. Esclar que això és exagerat, però d’incendis, robatoris i incidents no n’he tingut constància. L’únic incident que recordo últimament ens que van enganxar un noi i una noia, durant el periode d’examens, estudiant anatomia humana en un aula de la universitat.

Sembla que ara ens vulguin posar la por al cos. Sobretot amb aquesta frase "Estem treballant per a la vostra seguretat." Hem recorda la tesi del Michel More, en que diu que ens recorden que estem en perill per poder-nos limitar més la nostre llibertat.

Gràcies "segurates", esteu treballant per nosaltres.


WordPress Theme & Icons by N.Design Studio. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.
Entries RSS Comments RSS Entra
Aneu a la barra d'eines