El divendres vaig rebre, jo i tots els estudiants del campus de Terrassa de la UPC, que deia el següent:

"En els darrers mesos hem detectat diversos incidents relacionats amb la seguretat dels centres del campus de Terrassa a on esteu estudiant (robatoris, petits incendis, accessos no autoritzats…), per aquesta raó i per tal de poder garantir la vostra seguretat quan esteu als centres, us comuniquem que es produiran de forma aleatòria controls d’accessos, per tal de garantir la seguretat de la vostra comunitat i els seus béns, que en definitiva, són els vostres.

Us preguem la màxima col·laboració amb el personal de seguretat que us demanarà juntament amb el carnet d’estudiant el vostre DNI.

Restem a la vostra disposició per qualsevol dubte o aclariment que pugueu necessitar.

Agraïm, per endavant, la vostra inestimable col·laboració. Estem treballant per a la vostra seguretat."

Ara anirem per la Universitat, i ens pararan un grup de SWATS per demanar-nos que ens identifiquem. Esclar que això és exagerat, però d’incendis, robatoris i incidents no n’he tingut constància. L’únic incident que recordo últimament ens que van enganxar un noi i una noia, durant el periode d’examens, estudiant anatomia humana en un aula de la universitat.

Sembla que ara ens vulguin posar la por al cos. Sobretot amb aquesta frase "Estem treballant per a la vostra seguretat." Hem recorda la tesi del Michel More, en que diu que ens recorden que estem en perill per poder-nos limitar més la nostre llibertat.

Gràcies "segurates", esteu treballant per nosaltres.