Aquest cap de setmana ha sigut un cap de setmana 100% casteller.

El dissabte, tot resacós i havent dormit molt poc, vam agafar el cotxe i ens vam plantar, després d’unes petites retencions de trànsit, a Valls. El motiu: es celebrava la tradicional diada de Sant Joan en que participen les dues colles vallenques.

Antigament aquesta diada donava el tret de sortida a la temporada castellera, tot i que ara la majoria de colles comencen per Sant Jordi o, com en el nostre cas, abans i tot.

L’adjectiu de la diada seria decebedora tot i que competeix amb calorosa. Decebedora, perquè només es va poder veure un castell de 9, només carregat i calorosa perquè realment feia molta calor.

El que sorprenia de la plaça del blat, habitualment plena a vessar, era que hi podies caminar sense cap problema i al centre de la plaça hi havia llocs totalment buits.

Després de l’actuació vam anar a dinar al local de la colla Vella i tot seguit ens vam dirigir a Reus on també hi havia actuació.

L’únic destacable d’aquella actuació va ser el 4d8, només carregat, dels Xiquets de Reus. Tot i que el 4d8 estava molt bé els nervis van fer que el castells no es pogués descarregar.

Les altres dues colles no van fer res de l’altre món. Tan el castellers de Barcelona com els de Sants es van limitar a vigilar-se i no arriscar.

Diumenge va ser el nostre torn i vam actuar a la Festa Major del Camp d’en Grassot. Vam fer la nostra quinzena torre de set consecutiva descarregada. En canvi les colles que ens van acompanyar no van tenir tanta sort. Els Muixiganguers van fer una actuació discreta i els Xicots de Vilafranca, malgrat que van fer al torre de 7 i el 4d8, la canalla se’ls hi va fer enrera en el 3d8 i van patir una lletja caiguda quan van intentar el 4d7 amb agulla.

Si no estava prou cansat el diumenge a la tarda vaig haver d’ajudar a fer les mudances al meu germà.