Quarta entrega al Bastonàrium d’aquesta mítica secció, avui ens movem fins al Novembre de 2002, concretament al número 12 de la revista “El 9 Galop”, per trobar novament el “Eii!! La vida pot ser diferent si ets bastoner!!!” l’últim que va publicar el Roger a la revista però no pas l’últim “Ei!! La vida pot ser diferent…”

Ei!! La vida pot ser diferent si ets bastoner!!! L’altre dia vaig conèixer un casteller i vam estar comentant les sortides, actuacions, viatges, assaigs que fem a les nostres respectives entitats… I em vaig adornar del “chollo” que és ser d’una associació de cultura catalana. Si ets bastoner (o en el seu cas, Casteller) tens més possibilitats de viatjar per terres catalanes, i de vegades per terres estrangeres. En aquella mateixa conversació a part del casteller i jo, també hi havia dos nois més que “flipaven” dels avantatges que té formar part d’un grup de cultura Catalana. El casteller va anomenar 4 o 5 borratxeres que havia “pillat” en algunes actuacions, perquè ens va estar explicant que la seva colla sempre que enlairen un castell novell després l’emulen amb el seu respectiu símil amb alcohol (sort que per ara només han aconseguit pujar com a màxim el castell anomenat: “la torre” (4 de 6) i que són una colla amb només 3 anys d’existència) EIN..!? que estrany avui estic relatant una història, de manera tranquil·la i sense desfasar-me gens… com podria fer per donar-li més dinamisme al article? … deixem rumiar.. mmmm… mmmm….ja està!

PER 15 Cèntims: AVANTATGES DE SER BASTONER?
Benvinguts al nou concurs fantasma on jo mateix faré de concursant i de presentador!! Per 15 cèntims d’€uro… Avantatges de ser bastoner? Un, dos, tres … “respongui otra ves”… Que contribuiràs a tasques perquè no desaparegui la cultura catalana…
– Que contribuiràs a tasques perquè no desaparegui la cultura catalana
– Que dominaràs el bastons millor que ningú
– Que podràs viatjar per tota la geografia Catalana
– Que podràs viatjar a l’estranger per preus econòmics (si no et fan la “pua”)
– Que podràs construir amb bastons canoes i travessar rius en mig d’un bosc.
– Que podràs fer de doble a la guerra de les galàxies
– Que podràs passar de quedar amb la teva veïna lletja (amb berrugues i “mostachu”) del 5é amb l’excusa que tens una actuació a Txecoslovàquia (per cert que aquest país ja no existeix, fa uns anys es va dividir en dos… República Txeca i Eslovàquia )
– Que podràs imitar a les taquilles del metro amb tres bastons a la altura del melic
– Que podràs anar a demanar al metro amb els picarols i els bastons emulant a un home orquestra
– … emm … Que podràs estalviar-te pasta amb el carnet jove…

HHHUIIIIINNMNXTTXXFFF… (onomatopeia que simula el soroll d’una botzina típica dels concursos de la “tele” quan s’equivoquen)… Error!!!

L’última resposta és incorrecta… encara que tinguis el carnet jove és impossible que et rebaixin la quota, però que més dóna… Ei!! LA VIDA POT SER DIFERENT SI ETS BASTONER!!!!

Que tal? M’ha quedat bé el programa? Potser un dia d’aquest faig un altre… no se… home, ha estat un bon recurs literari per colar un altre “Ei!! La vida pot ser diferent si ets bastoner” … cada cop és més difícil aconseguir que la secció continuï en el seu nivell habitual… (per cert, la secció té un nivell …baix… però té un nivell!!)

Continuarà… (Roger Giménez, Novembre 2002)