Satisfacció

Aquest mati, m’he aixecat amb un somriure de orella a orella. Desprès d’uns dies de ressaca postelectoral, ahir vaig tenir un orgasme polític, al veure la roda de premsa del company Jordi Portabella anunciant la decisió de pasar a la oposició.

Ahir al vespre vaig ser un de tants que el va felicitar per aquest pas endavant, valent i dur, molt dur, desprès de governar en el seu cas  vuit anys i tota la gent que t’envolta en el grup Municipal deixar-ho tot per tornar a començar, va ser un acta de dignitat política i nacional que ens honra com a persones i com a partit.

Crec que tocava, que tots ens mereixíem sentir aquelles paraules, també la satisfacció de votar a la Executiva Regional, on tothom hi va donar suport, i desprès aquell llarg i fort aplaudiment que va ser una dosi d’autoestima, directa a la vena.

No em vull tornar a repetir, ni tampoc diré allò de : Jo ja ho deia, en Jordi Portabella es un polític de raça, el millor alcalde que podia tenir la capital de Catalunya, i un cop mes ha quedat ben pales, a govern o a la oposició però treballant per el nostre país. Visca Catalunya!!

 

  1. Foto del perfil de Eduard Marrón i Palau

    ojala que sigui una desició ferma i fins el final. Si és així (deixeu-me ser sexista) dos collons

  2. Dolors’s avatar

    per lo de l’orgasme…entenc que tot plegat et posa “calent”:-) (“festival del humor”)
    no ho sé, ja ho he escrit al bloc de l’Àlex…em costa veure les coses com vosaltres, però és fabulós la capacitat de reacció i de positivisme que hi trobeu i anuncieu.

  3. luisan’s avatar

    Has quemado la papelera de casa? Lo digo por si has hecho como Portabella en el Ayuntamiento.

    Ah, por cierto, impagable la foto de la portada del Periódico de hoy. La cara con la que Hereu mira al ínclito Portabella no tiene precio. Y las sonrisitas incomprensibles de Dolors y Ricard Mart´´inez en las páginas interiores tampoco.

    ¿Qué pretendéis exactamente? Creo que ni vosotros lo sabéis. Y lo digo más que nada porque ayer, cuando en rueda de prensa le preguntaron a Portabella qué cambios son esos que exioge en el modelo de ciudad para reeditar el tripartito no supo que contestar.

    Palabras huecas, sí. Luego haréis como con el Estatut y criticaréis al PSC por pactar con CiU sin recordar que sois vosotros quien no deja más opción.

  4. Joan’s avatar

    El que veig és un gran acte de covardia al veure els resultats electorals. El model de ciutat que volia, no és el que ens va explicar durant les eleccions? O és que ens ha enganyat? Els polítics han de tenir un mínim de responsabilitat. Si Jordi Portabella no es sentia capaç de governar, que no s’hagués presentat a les eleccions!!! A què està esperant? A que guanyi convergència? Com a votant d’Esquerra em sento molt i molt dessabut.

    M’agradaria posar aquest comentari a la web d’esquerra, però no hi he trobat l’espai per posar-hi els comentaris. Deu ser allò de la “participació ciutadana”.

  5. carlemany’s avatar

    @Luisan, em sembla que amb l’estatuet ja ho vam deixar prou clar, i per desgracia ara ja tothom esta d’acord CyU, PSC i la resta que no va servir per res, foc d’encenalls, Zapatero fen campanya, en Mas “salvant” al país, els de ICV “si els socialistes diuen que es bo, per nosaltres es millor” i ara estem com estem. No he cremat la paperera, no en tinc, miro d’imprimir el menys possible jo també vull un mon sostenible. El model de ciutat de ERC ha quedat prou clar en campanya, un exemple, l’aeroport o rodalies, la oficina jove del habitatge, i tantes altres propostes, s’ha de llegir un xic mes abans de opinar, sobretot un professional com tu.
    @Joan Acte de covardia! si haguéssim participat a govern ens escridassarien, per pactar i voler cadires, sortim i som uns covards, em sembla que si votes ERC i no veus clar el tema de la oposició es que no tens clar el teu criteri polític. Per cert pots enviar el comentari a gracia@esquerra.org i amb molt de gust t’atendré personalment, les dades estan a la mateixa web.

  6. luisan’s avatar

    @carlemany

    Y si está tan claro…¿Por qué Portabella no contestó cuando le preguntaron?

    vuestras propuestas las conozco y, sinceramente, si eliminamos el matiz nacionalista, son intercambiables con las de ICV-EUiA o el PSC. Admite por lo menos que lo de Portabella es táctica o, si prefieres, una treta para mantener el poder que tenía ahora que la Mayo os ha superado en votos. Antes de opinar hay que leer, cierto, pero antes -y durante- el ejercicio de un cargo político hay que ser honesto y no decir que se hace una cosa por tal y pascual cuando resulta que la haces por otra cosa, que no digo que no sea legítima pero es lo que es: mera táctica

    No intentes que confunda churras con merinas, que nos conocemos ya vosotros lo de quemar papeleras os pone burros

  7. carlemany’s avatar

    @ Luisan, si seguim eliminant la part social del programa si seguim davallant les propostes de ciutadania, al final el programa s’assemble a tots, però aquí est la diferencia, no et semble? El teu problema es que no et creus el que esta passant que hi hagi un polític digne, doncs sorpresa! Per cert quan hem cremat una paperera junts per conèixer-nos? Pel que veig ja has cremat,la teva paperera, i com que ja saps el que passara en un futur immediat politicament, potser et dediquis a les apostes per internet.

  8. uet’s avatar

    Finalment el que volen la gent com en luisan o en joan és que desapareixem, perquè no importa el que fem els d’esquerra, tot està malament. En tot cas @ luisan, és molt senzill, si estàs realment interessat i a condició que sàpigues llegir i entendre el significat, pots demanar a la Federació de Barcelona d’Esquerra Republicana que et faci a àns la conferència que vapronunciar en Jordi Portabella el passat 20 de març, “La Barcelona que vols, la Barcelona que farem”. Per cert, va ser l’únic candidat que va gosar proposar un model de ciutat. Crec que cal fer un esforç d’imaginació, buscar arguments reals. Si tot el que podeu llençar-nos és aquest blablabla, més val que plegueu nois….

  9. luisan’s avatar

    Todos propusieron modelos de ciudad. Hasta el amiguete Albertito. Y mantengo que los de los tres partidos llamados “de izquierda” son intercambiables.

    Reconoced de una vez que es táctica. Y también que táctica no equivale a decencia.

    Portabella monta el pollo porque ICV le ha superado en votos y sabe que mandará menos. Por eso monta lío, para cobrarse caro su apoyo. Supongo que ahora diréis que al final no pactará y se demostrará que yo me equivoco, pero no, simplemente habrá pasado que Hereu no ha pasado por el aro por el que le pretendía hacer pasar “la princesa”

    Y lo de las papeleras, por si no lo sabes, es una metáfora de lo que hacéis: pequeñas payasadas que os obstináis en presentar como grandes actos revolucionarios., Yo me río de ellos. La liasteis con el Estatut ¿y? Pues nada, el estatut se aprobó porque siempre hay un roto para un descosido. En este caso pasará lo mismo. Hay gente que estará encantanda de ocupar vuestro puesto al lado de Hereu. Y ten por seguro que lo harán. El problema es que a mí me parecía mejor que lo ocupaséis vosotros pero, en fin, que le vamos a hacer.

    En el fondo, sólo sois niños malcriados

  10. carlemany’s avatar

    @Luisan tu si que fas paisades, pero a mes ames sempre i a tot arreu, madura, el fet diferencial no es aixo, i les metafores nomes son allo que no saps com explica-ho. En el fons devies tenir una infancia dificil i aixi et va!

    PD al tanto amb el to de la resposta, jo tampoc com tants d’altres dels blocs et propasis ni insultis a ningu que consti per endevant

  11. luisan’s avatar

    Si que es cierto que yo hago payasadas a veces, pero sólo cuando tengo la intención de hacerlas. Vosotros en cambio, las hacéis hasta cuando no corresponde.Por ejemplo, ahora mismo, acabas de hacer una, porque sólo de payasada se puede calificar el atacar a quien te dice algo que sabes que es muy cierto -sí, lo de que la performance de Portabella es táctica- con el único objetivo de desacreditar a quien te dice cosas que te resultan molestas.

    Por cierto, esto que has escrito me hace mucha gracia:

    Luisan tu si que fas paisades,

    Y me hace gracia porque, precisamente, si alguien hace “paisades” sois vosotros, que tenéis la palabra “país” todo el día en la boca. Fíjate por donde, acabas de acuñar un término: paisada. A partir de ahora, llamaré paisada a toda performance ejecutada por un miembro de ERC con el objetivo de parecer más maulet que los de la CUP

    PD: ¿Te ha gustado el tono? ¿Es lo suficientemente jocoso e hiriente?

    Creo que sí. Y ya ves, sin insultarte ni una sola vez. Es lo que tiene manejar diferentes registros.tú en cambio sólo tienes uno: el típico del fiel militante de ERC que asiente sin cuestionar

    De todos modos, en La Nit al Dia tu jefe lo ha dejado claro cuando la amiga Terribas le ha preguntado qué es lo que había sucedido y él, con su siempre bien peinado pelo, ha dicho “Doncs principalment que hem perdut molts vots, tants com 40.000”.

    En consecuencia, no es la decencia como tú mantienes lo que impulsa a Portabella por el camino de performance, sino el simple cálculo: Pierdo votos, hago algo que no es dimitir para que no se note.

  12. carlemany’s avatar

    No vull entrar en una discussio d’aquestes que t’agraden, per que encara estic esperant els teus arguments del per que no et semble correcte el que ha fet en Jordi Portabella i ERC, sempre el mateix la critica per la critica i si no a la desqualificacio. Parlem d’arguments i no entrem en el fa cadascun, argumentem per que es tactic, et recordo que a la roda de premsa va quedar molt clar que no es va dir que no, i crec que aixi es mantindra i a les hores que diras, quin argument et queda per dir si fem o no pallasades.

  13. Dolors’s avatar

    doncs jo faig una pregunta;-)

    a veure si m’expliques pq. actueu en funsió dels que no us han votat i no actueu en funció dels que si?

  14. luisan’s avatar

    Cuando en la rueda de prensa se le preguntó qué modelo de ciudad era ese que le hacía no pactar con PSC e ICV Portabella no contestó nada y se limitó a remitirse a una conferencia que dio en marzo en el Teatre Poliorama. El resumen de lo allí dicho va en la misma línea de lo que soltó ayer en La Nit al Dia: Barcelona debe actuar como la capital de Cataluña y centrarse menos en la gestión porque, dice él “eso es provinciano”. Eso es todo.

    Personalmente, me parece una payasada o, si lo prefieres, una meada fuera de tiesto por las ganas que tenéis de parecer más nacionalistas que los maulets de la CUP. Si el “modelo de ciudad” de Portabella o, mejor, lñas discrepancias entre su modelo y el del PSC se limitan a ese punto, creo que estais mejor fuera del gobierno. Y lo digo, simplemente, porque muchos de los problemas que Barcelona tiene se reducirían si asumiésemos que, además de capital de Cataluña, somos la segunda ciudad de España y la capital más importante del sur de Europa entre Roma y Madrid. Pero no, eso a Portabella le mola menos. Cataluña, parece ser, debe ir sola por ahí y a lo loco -como un maulet- sin entender que es parte de una serie de entes políticos supralocales y supranacionales.Quizá por eso Valencia nos adelanta -por eso y por los peperos que se aprovechan de que aquí, por culpa vuestra y de CIU principalmente, tenemos que aguantar que el resto de España nos mire mal y pasamos el rato entretenidos con vuestros cíclicos venazos identitarios-

    Os falta visión o, mejor, se os acaba en la Granja d’Escarp por el oeste, en Amposta por el sur y en Figueres por el norte.

    A algunos, encima, se os acaba en el PAseo de Gracia. Todavía estoy esperando un análisis de las elecciones que vaya más allá de lo estrictamente a graciense.

    De todos modos, el argumento de Portabella no engaña: por lo cogido con pinzas que está, es simplemente, un intento un tanto burdo de justificar una decisión ´tactica.

    Venga, ya está: querías propuestas, ya las tienes. No podrás decir que no es crítica constructiva porque lo es. Aunque sus fines sean destructivos.

  15. jaume-hasal’s avatar

    Curiòs com es mouen els Cavalls de Troia…(luisan), donant lliçons en un idioma foraster , amb aire d´esquerres i que faigis el que faigis, diguis el que diguis..(ERC) SEMPRE ho farà malament. Com es diu a valència…A cagar a la vìa…profeta de tres cuarts. No ens calen “losantos” , ets un mès a la llarga llista.
    Salut , cava i repùblica.

  16. luisan’s avatar

    No es muy de izquierdas eso de llamar “foraster” a un idioma. Te recuerdo que los territorios no tienen idioma, pero las personas sí, luego, si bien es cierto que una persona puede ser forastera, un idioma no puede serlo.

    En sí , tu discurso es el mismo de los que se obstinan en seguir llamando inmigrante a un señor marroquí eu lleva aquí diez años. Tú haces lo mismo, pero con un idioma -que lleva habándose aquí más de 300-

    Yo no soy losantos, pero tú si que eres como Artur Mas -si, ese que quiere examinar a la gente- La verdad, otro día espero más nivel en lo que decís. PAra empezar, podrías argumentarme por qué lo de Portabella no es táctica.

    Evidentemente, no eres de izquierdas. Y para que yo sea un caballo de troya, haría falta que alguna vez hubiese sido de ERC. Ah, pero se me olvidaba, ya se que para ti y para los que piensan como tú todo aquel que vive en cataluña y no actúa como un maulet es un caballo de Troya. ¿Sabes qué? Tus carnets de catalanidad no me sirven.

    Después de esto, si se digna, el amigo Carlemany podría explicarme mejor eso que dijo Portabella en el Poliorama. Vosotros si qwue sois un caballo de Troya: un caballo de Troya en el seno de la izquierda

  17. jaume-hasal’s avatar

    Fa trescents anys que patim “pseudoprogrepijosperdonavidas” com tú. El dret a decidir , que tenim , els objectius finals…..estat propi, son els que no acceptareu mai.
    Cavalls de Troia , quintacolumnistas, salvapàtrias (espanyoles per descontat)…..en nom de ser “d`esquerres” penseu que ens ho traguem tot.Vols marejar la perdiu amb arguments,arguments,…per sort a més d´arguments (miles de llibres i estudis de tot tipus)tenim el que com a poble no podreu mai arrebasarnos……el cor i la mirada clara.
    Com diu el provervi japonès del segle XII…..”Ke et moki la yaya”.

  18. luisan’s avatar

    @jaume-hasal

    Vamos, que los únicos que se pueden llamar catalanes son los que comulgan con vuestras ruedas de molino ¿no?

    Mola esto de repartir carnets de catalanidad. Está bien que los únicos con derecho a decidir sean unos y no otros. ¿No cuentan los catalanes que no somos independentistas? No, esos somos “pseudoprogrpijosperdonavidas”. Y somos eso simplemente porque creemos que vuestros objetivos son un dislate. Además, no se puede ser nacionalista y de izquierdas. Es ABC político

    Pero tú no has pasado de la B

    Como dice el adagio barruelano del s. XIX : A cagar a la vía!!

    Lo de “el cor i la mirada clara” se parece demasiado a aquello otro de “impasible el ademán” que, supongo, sabes quien lo decía. Por si no lo sabes te lo recuerdo yo: un señor que respondía a las iniciales F.F. Como tú, también era nacionalista.

  19. jaume-hasal’s avatar

    Si et pica…et rasques. Espanyol de dretes = Espanyol d´esquerres.
    Som “només” catalans qui lliurement ho decidim ser.ho.
    No comta l´origen territorial. Aixó tan senzill es el que us treu de pollagera. No “som” espanyols….”estem” temporalment. Com “ser” un malalt o “estar” malalt temporalment.
    Es curiós, mai he donat cap carnet de catalanitat, es una opció personal i no obligada……en canvi a mí m´imposen l´espanyolitat per la força …..com tú, que parles el mateix idioma dels que a les comisaries et diuen que ets ejpanol…oleeeee….

  20. luisan’s avatar

    com tú, que parles el mateix idioma dels que a les comisaries et diuen que ets ejpanol…oleeeee….

    Ahora en las comisarías hablan catalán, que para eso son mossos

    Muy bueno eso de que espanyol de dretes=espanyol d’esquerres.

    Por cierto ¿Qué edad tienes? (la edad física, porque la mental ya la sé)

Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines