Youkai: Tengu

gener 28, 2009

Els Tengu (en japonès: 天狗) són uns dels youkai més cèlebres i àmpliament representats. Són coneguts també amb altres nom com poden ser Guhin (en japonés: 狗賓), Yamabito (en japonès: 山人, que significa ermità), Yama no Kami (en japonès: 山の神, que significa esperit de la muntanya) o Kotengu (en japonès: 小天狗, el petit tengu, en referencia al Daitengu o gran tengu).
Es tracta d’un follet amb característiques d’ocell com poden ser tenir ales i/o bec, encara que a vegades es substitueix aquest per un llarg nas. La seva pell és roja i a mesura que envelleixen es torna més lluent.
Acostumen a viure en abruptes muntanyes i boscos de difícil accés, prop de llocs reconegudament sagrats. Els hi agrada distreure’s componen, llegint o escoltant poesia.
Es reprodueixen mitjançant ous de gran tamany, que col·loquen a les copes més altes dels arbres on viuen, però no existeixen les femelles, de manera que només es pot deduir una conducta de reproducció asexual.
Vesteixen de forma tradicional, amb sandàlies geta (en japonès: 下駄) i roba molt semblant a la dels yamabushi (en japonès: 山伏, guerrers ascetes de les muntanyes), de qui diuen haver-los robat. Van armats amb espases o bastons amb anelles per enfrontar-se contra aquells que siguin injustos, intentant ensenyar sempre que sigui possible una lliçó a la seva víctima. També poden portar un ventall anomenat hauchiwa (en japonès: 羽団扇) fet de plomes o d’aràlia japonesa (una planta també anomendada Udo, en japonés: 独活).
Entre els seus poders podem destacar la telepatia, ja que es comuniquen sense obrir la boca, i la capacitat per teletransportar-se en distàncies curtes, ja que per distàncies llargues han de desplaçar-se o bé caminant o bé volant. També poden variar el seu aspecte, passant de l’aparença humana a una més animal.

Entry Filed under: Cultura japonesa. .



Leave a comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


gener 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.   febr. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Entrades recents

Blogroll

Categories