No es això Guillem

Amic, company i Regidor Guillem Espriu, m’atanso de tant en tant al teu bloc per seguir el fil dels teus pensaments i ho sento però m’he quedat sorprès, al veure que a partir d’ara tindras un segon bloc en castellà.

Be no crec que t’hagi d’explicar la mala situació en que es troba la nostre llengua vernacle, el català i la necessitat que l’ús d’aquesta esdevingui una normalitat, i a mes a mes no em sembla gens just de cara a la nostre ciutadania, integrar els nouvinguts fen us del castellà , quan tots excepte el PP ho hem repetit en els nostres programes electorals que la parla integradora ha de ser el català com a llengua vehicular de la nostre societat, donat que si fas un bloc en castellà per els hispanoparlants, per tal de no excloure la resta de immigrants facis un altre en urdú i un altre en àrab com a mínim o en el que calgui.

Guillem les teves accions com a Regidor portaran el segell de govern i no crec que sigui una bona noticia que el “alcalde” del meu territori faci servir un altre idioma que no sigui el català principalment per tal de transmetre les seves politiques.

M’agradaria pensar que el nou regidor seguirà amb la línea de integració que l’anterior va saber fer també , i no farem un gir espanyolista tal com ens teniu acostumats amb discursos com el de la pasada Festa de la Mercè amb l’Elvira Lindo . Corregir es de savis, i tot just comencem legislatura.

  1. greips’s avatar

    Quan pactàveu amb ells tot això poc us molestava.

    El PSC sempre ha estat espanyolista, o sigui que qui ha canviat sou valtros, no? 😉

  2. carlemany’s avatar

    @Greips, si hi ha un partit que es la esquerra útil per marcar l’espanyolisme del PSC-PSOE es ERC, nosaltres , per això expressem potser allò que políticament es incorrecte, però es el que sentim com a individus i com ha partit. I tu hi estàs d’acord o no? també formes part de l’electorat i de la societat civil gracienca, espero que puguis respondre amb la llibertat de pensament que et caracteritza.

  3. greips’s avatar

    @carlemany,
    Jo no dubto que tu i tants d’altres us sentiu independentistes. Jo també.

    Però ERC no ho és, al igual que passa amb CiU. Els votants ho són, però el partit no. I als fets em remeto.

    Oh, és que no es pot mossegar la mà que dóna de menjar oi? 😉

  4. carlemany’s avatar

    @Greips, ERC es independentista donat que aixi consta en la seva declaracio ideologica i en la seva historia, es l’unic partit que els seus dirigents han declarat la Republica Catalana, els seus militants son independentites, i si estem a govern es gracies als vots dels nostres votants.

  5. greips’s avatar

    @carlemany,
    si esteu al govern es gracies als vostres pactes, no pas gracies als vots.

  6. Joan Lafarga’s avatar

    @greips: raonament impecable (veure http://blocs.gracianet.org/post/15/2679)

  7. luisan’s avatar

    Ahora le llaman “integración” a enjuiciar a la gente por usar dos lenguas en vez de una.

    Nunca dejaréis de sorprenderme. Entiendo que para tí yo debo ser uno de los que contribuyen a destruir la lengua catalana ¿no?

  8. carlemany’s avatar

    @luisan, mai deixaràs de sorprendrem el que dic es que tu tens capacitat de poder exercir les dues llengües i evidentment et negues t’automutiles la capacitat de fer servir un altre, el català però nomes depèn de tu no de la resta que dominem i coneixem ambdues, tu no contribueixes a res tu t’aïlles de la realitat on vius i això es diu crear un gueto, no el fem els catalanoparlants el feu els que no feu us de les dues posiiilitats d’expressar-vos. Personatges intel·ligents com tu feu que tingui fe en que un dia veureu la llum de la independecia.

  9. greips’s avatar

    en consonància amb lo que diu en carlemany m’he enrecordat d’una cita del llibre que tinc ara entre mans. Diu:
    “Nosaltres som bilingües per tal que tu puguis continuar sent monolingüe”

    S’entén la idea, oi? 🙂

  10. luisan’s avatar

    Vosaltres no sou bilíngües. Només sou uns cagabandúrries que hauríeu d’aprendre del senyor Espriu i deixar de viure dintre el compartiment estanc on sou des de fa massa temps.

    Venga, ahora a ver cómo me demostráis que sois bilingües, porque, que yo sepa, nunca he exigido a nadie que deje de hablar en catalán cosa que tú Carlemany acabas de hacer olvidando que el castellano es oficial en este país donde vives y que gran parte de la población disfruta utilizándolo o, como Espriu, lo usa para integrar y no para ofender como tu te obstinas en creer

  11. luisan’s avatar

    ´@greips

    La cita esa tuya es bien cierta, pero sólo si le das la vuelta. Para que entiendas la idea, te preguntaré una cosa:

    ¿En qué lengua te hablé yo a ti la única vez que nos hemos visto?

    No te esfuerces en recordar, ya lo hago yo por ti: en catalán.

    A ti y a Carlemany no os he oído nunca una sola palabra en castellano y conste que no os rerpuebo por ello, ya que en vuestro derecho estáis de proceder así. A lo que no tenéis derecho es a enjuiciar a los demás por utilizar otra lengua.

    ¿Quién es bilingüe entonces? ¿Quién se niega y automutila?

  12. YuriBCN’s avatar

    @luisan
    I came here several years ago, and thanks to those who did want to help me improve my Catalan, I have become what I consider, properly multilingual, unlike some poor ignorant slobs who think putting down a minoritised language is cool and cosmopolitan.

Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines