Tiet per que li fan això?

Diumenge passat, desprèsde un dinar familiar, i veure com en Rafa Nadal guanyava el Roland Garros, aquestany Paris sembla la fita esportiva per els Països Catalans, mentre recollíem lataula, vam deixar el televisor engegat, al cap de una estona el meu nebotRobert que te ara vuit anys, va vindrà corrent a buscar-me a la cuina, “vine vine,ja veuràs que fan a la tele” Em vaig quedar bocabadat un diumenge a la tardacom diu el poema de en Federico Garcia Lorca “A las cinco de la tarde” enhorari de prime time infantil, TV1 la que també paguem nosaltres, i la sevadirectora vol tancar Radio 4 i Sant Cugat, estava retransmeten una cursa debraus. Si, si allà estava el tiu del barret gros enfilat al cavall, clavant-liamb tota la mala llet una pica al pobre animal, amb un primer pla de la feridai un so en estereo del brau esbufegant.

Ràpidament vaigcanviar el canal, no només per el meu nebot que estava amb uns ulls com aplats, si no per mi mateix. En Robert va seure al costat meu i em va començar allençar preguntes: Li fa mal al toro?,es un joc? Al final el maten? S’el mengen al “toro” la gent de la plaça? Vaig intentarrespondre, totes i cadascuna de les seves preguntes intentant evitar la cruesade les respostes. Però a la darrera s’envan acabar les paraules “Tiet per que li fan això, no s’ha portat be?”

La veritat siaquest es el “talante” per un diumenge ala tarda, que programaran aviat, per atiar el nacionalisme espanyol? Amb el PPtothom hagués dit de tot, ara ja ens esta be, evidentment estem reculant, simes no com a sensibilitat al respecte per la vida dels animals. Prohibim la entrada als menorsa les places del nostre país i ens ho posen a la televisió publica espanyola, aixòsi la paguem tots amb els nostres impostos i proporcionalment els catalans aportemmes.

Potser diumengecalia, “cafe, copa, puro y una buena tarde de toros”, per desprès passar alfutbol i ser la família de “Cuentame” . D’això a que escoltem que “estoscatalanes todo el dia piden, y nunca tienen bastante” es part del mateix escenari del futur “estado plurinacional”es a dir Catalunya res, espanya tot, que ens donarà aquest estatuet.

Canvia de canal, idigues NO!!.

  1. Gracienka’s avatar

    Téns tota la raó. És una autèntica barbaritat el que es fa amb els braus i els toros. No només les “corridas” sino també els bous amb foc, embolats, etc. que són un espectacle amb tortura explícita i cruel, d’uns animals nobles. És una mostra més de les diferències culturals entre el nostre país i la espanya més negra i profunda 🙁 tinc l’esperança que poc a poc, i amb les noves generacions, arribarà un dia que s’aboliràn aquest tipus de pràctiques bàrbares.

  2. greips’s avatar

    @gracienka:
    a tortosa també es fan curses de bous, o sigui que aquesta mania que les “corridas” no són catalanes no és ben bé certa. A més, barcelona havia arribat a tenir 3 places de curses de braus a principis de segle, i això només passa si hi ha una gran afició 🙂

  3. Gracienka’s avatar

    Si si Greips, jo també em refereixo al que es fa dins de les nostres fronteres, potser no m’he explicat 😉 per desgràcia, a Catalunya i els Paisos catalans també hi ha una llarga tradició i afició a aquesta “festa popular” 🙁 espero que s’aboleixi algun dia…

  4. greips’s avatar

    faré d’advocat del diable…

    no em sembla tan terrible com cremar vius els pobres cargolets per a menjar-los al seu punt.

    El que passa és que com més gros i expressiu és l’animal més “proper” a la nostra raça el sentim ;

  5. carlemany’s avatar

    No, tens rao es “corrides” i els bous poden ser tambe catalanes en l’origen i fa molts segles, dieun que la plaça mes vella es la de Olot, pero, tambe abans hi havien tradicions salvatges que el raciocini i la humanitat han anat fent fora i ara mateix a Catalunya els braus, la famosa “fiesta nacional” de les espanyes es fa com a negoci per a turistes i Barcelona s’ha declarat ciutat antitaurina. Nomes cal veure com l’espanya profunda s’identifica amb la silueta del toro de osborne. I al final no pot ser mes de interes plurinacional si mes no igual, uns castellers, uns bastoners o uns gaiteiros?

  6. Gracienka’s avatar

    Greips, malgrat que pots tenir una certa raó quan dius lo dels cargols 😉 està demostrat que l’intel.ligència i el llindar del dolor, i sobretot la pròpia consciència entre animals més complexes amb una evolució més recent (com els toros) i animals molt més antics i poc desenvolupats (com son els cargols, gambes, etc), no és en absolut la mateixa, per tant força incomparables…no és per xafar-te la guitarra, pero t’ho mirirs com t’ho miris és una salvatjada, i sobretot quan no hi entra el factor alimentació com podrien ser conills, gallines, etc…i a Carlemany, entenc festes d'”interès plurinacional” com que no inclouen cap tortura com a espectacle, petita diferència, no creus? 🙂 (vegi’s la cabra llençada del daltabaix d’un campanar :-?) El desenvolupament d’una societat és marcada, en gran mesura, pel respecte als seus animals, o sigui que imagineu-vos a quina posició debem d’estar …

  7. carlemany’s avatar

    Perdona poder no m’explicat prou, quan parlo de festes “plurinacionals” no vull fer cap esment a les que incluen cap tortura evidentment, parlo de festes com les dels castellers, o els gaiteiros o aixecar pedres, cap d’elles es tortura un animal.

  8. Gracienka’s avatar

    ok Carlemany, entenia que les estaves “comparant” jejeje i son ben incomparables oi?? per sort nostra 😀

  9. greips’s avatar

    @gracienka:
    “El desenvolupament d’una societat és marcada, en gran mesura, pel respecte als seus animals, o sigui que imagineu-vos a quina posició debem d’estar …”
    doncs aleshores aquí debem estar a dalt de tot del rànquing ja que als més animals els fem president! 😀
    bé, potser a les espanyes ens guanyen que allà si que han fet president a cada bèstia!!!! 😀

  10. Gracienka’s avatar

    jajajaja ok!! aqui m’has enxampat!! 😀 et dono la santa raó 🙂 més animals que aqui, difícil, sisi…

  11. Àlex’s avatar

    ja, ja, uix, ara ja no sé si parlar sobre el penjat o els comentaris.
    Jo crec que una cosa és torturar els espectadors amb “cine de barrio” i una altra és torturar animals per televisió. Certament l’horari de protecció infantil se’l passen pel forro.
    De fet, abans era més habitual veure’n fins que el Plus va comprar els drets i calia estar abonat. Ara mira, en època que cal promocionar “lo patrio”, que és temps de mundial i ells no tenen els drets de televisió tornem als toros. Que vagin a buscar en Balbín, que després de l’Iñigo és el que falta.

  12. Tomàs-Maria Porta i Calsina’s avatar

    Fa poques setmanes vaig estar a una cursa de braus a Peníscola i la vertitat és que vaig disfrutar molt. Nosaltres no hi volíem anar perquè això a Barcelona està mal vist per espanyol i cruel però ens van convèncer de que hi anèssin i va valer molt la pena. En cap moment no van ferir els braus -de nit quan els hi van fer els embolats nosaltres no hi érem-i á qui li va tocar rebre va ser a alguns participants temeraris. No crec que els braus s’ho passesin bé, però la majoria d’animals domèstics no s’ho passen bé estant al nostre servei. Ara la veritat és que estic confús

  13. Tomàs-Maria Porta i Calsina’s avatar

    Fa poques setmanes vaig estar a una cursa de braus a Peníscola i la vertitat és que vaig disfrutar molt. Nosaltres no hi volíem anar perquè això a Barcelona està mal vist per espanyol i cruel però ens van convèncer de que hi anèssin i va valer molt la pena. En cap moment no van ferir els braus -de nit quan els hi van fer els embolats nosaltres no hi érem-i á qui li va tocar rebre va ser a alguns participants temeraris. No crec que els braus s’ho passesin bé, però la majoria d’animals domèstics no s’ho passen bé estant al nostre servei. Ara la veritat és que estic confús

Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines