Sempre m’ha agradat experimentar amb els diferents moviments del ball de bastons, la forma ortodoxa de fer les coses no sempre és l’única possibilitat.

Un moviment que accepta moltes versions és el sotacama, tot i que és un cop força lluït a vegades m’agrada donar-li més espectacularitat i intensitat fent-lo d’una manera no convencional. Si es tracta d’una passada resulta força vistós saltar el sotacama cap endavant i fer-lo a l’aire; això et permet fer la passada flotant, donar el cop sense cap contacte amb el terra i aprofitar el moviment cap endavant per donar-li més força al cop de bastó.

Sotacama Barcelona

L’inconvenient del moviment és que afegeixes un punt més de dificultat i és més probable fallar el cop, però baja, amb temps i experiència tot és possible!

Tot i així, lo ideal és que si es fa el sotacama “diferent” en un ball ho decideixi tota la colla i ho faci tota la colla, cosa que costa bastant perquè tenim el vici de fer sempre les mateixes coses de la mateixa manera. Com podeu veure en la foto estava sol fent “coses rares” i en actuació! :S mal fet, és la prova del delicte 😀