El proper dijous dia 6 d’Abril a les 20h a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, Plaça Lesseps 20-22, es farà la entrega dels Premis Vila de Gràcia.

Dins de la categoria de Defensa de les Llibertats Nacionals de Catalunya es premiarà a Joan Antoni Ucher i Soto per la seva feina de recuperació, defensa i treball en la cultura popular de Catalunya. És un sort que Gràcia reconegui la feina d’una persona que ha viscut per la nostre cultura, tant en l’àmbit del Ball de Bastons com de la Dansa Tradicional Catalana.

L’acte és públic i tothom que ho desitgi pot assistir-hi.

Bastonàrium cobrirà l’acte i aviat us oferirem un reportatge de l’esdeveniment.

Breu Història Personal de Joan Antoni Ucher i Soto:

De ven jove va iniciar els estudis musicals amb el mestre Estevan Guach i va examinar-se a l’Escola Municipal. La seva vinculació amb el folklore català va iniciar-se a l’Esbart Ballets de Catalunya on va entrar de la ma del seu amic Josep Viñals i Catbonell i sota la direcció del prestigiós folklorista i mestre Joan Comas i Viçens. L’any 1964, els dos amics Ucher i Viñals, conjuntament amb una colla d’amants de la dansa catalana van fundar l’Esbart Comtal. Al 1970 començà a funcionar el cos de dansa infantil i tot seguit, el mateix any, van crear el cos de Ball de Bastons que més tard va agafar el nom de Bastoners de Barcelona. Des de aleshores Joan A. Ucher no ha deixat de dirigir-lo fins l’actualitat. Una de les grans tasques realitzades és l’arxiu de dansa folklòrica catalana Joan A. Ucher que va començar a gestar-se abans de fundar l’Esbart i al passar els anys s’ha anat enriquint amb noves adquisicions, fruit d’intercanvis i d’una intensa recerca, tan com a Mestre de dansa i sobretot com a cap de colla i mestre de bastons.