Una gran iniciativa de la Coordinadora de ball de bastons va ser la elaboració del CD de músiques de "El Ball de Bastons", una gran feina que, curiosament, va tenir la seva replica a Aragó.

Al 2002 van treure el doble CD "Palotiaus del Viejo Aragón y del Valle de Broto" un recopilatori de 110 grabacions de balls de bastons actius del pirineu aragonès. El treball és una feina de recuperació als 15 nuclis actius que encara conserven aquest ball i pretén ser un recopilatori de pràcticament la totalitat de melodies de palotiau que encara es ballen a l’Alt Aragó.

El treball també recull un llibret amb la transcripció de 15 músiques de palotiaus que s’han perdut però que van trobar-ne les referències escrites, i una breu explicació de cada ball. La majoria dels balls tenen lletres, són el que anomenen "mudanzas".

El segell madrileny "Saga" és qui edita el treball gràcies al finançament de l’ajuntament de Sabiñánigo.

Durant dos anys els autors han estat recorrent el pirineu aragonès, carregats amb un equip estereofònic digital portàtil (DAT) per anar gravant en les localitats on es ballava en el seu context habitual i tocat pels seus músics habituals. La grabació no inclou els sons dels balladors, ni dels cops, només els músics.

Els interessats podeu comprar-lo a www.tecnosaga.com, val 16 euros i el codi del producte és el: WKPD(2)-10.2066

CD Nº 1 – Jacetania: Palotiau de Embún / Palotiau de Aragüés del Puerto / Palotiau de Jasa / Os Bailado’s (Dance de Castañuelas de Jaca) / Palotiau de Jaca / Palotiau de Sinués.
CD Nº 2 – Alto Gállego y Valle de Broto: Dance de Yebra de Basa / Palotiau de Lanuza / Palotiau de Piedrafita de Jaca / Palotiau de Tramacastilla de Tena / Palotiau de Oto / Palotiau de Buesa / Palotiau de Linás de Broto / Palotiau de Broto i Palotiau de Torla.

També podeu escoltar un petit avanç en mp3 de les grabacions del CD.

> Descarregar avanç musical [7m 1s – 4,01 Mb]
(Per descarregar el mp3 feu click amb el botó dret del ratolí i clikeu Anomena i Desa)