Amb els anys la secció anava evolucionant i agafant un aires delirants i absurds cada cop més radicals, fins a punts patològics. La gent es saltava els reportatges o els estudis de la revista però aquesta secció era de lectura obligatòria. Tothom n’estava pendent i tothom la comentava, ja no era només una secció, s’havia convertit en el diari d’un malalt, un malalt de ball de bastons!

>Deliri pel xotis
Ei!! La vida pot ser diferent si saps ballar el… (per fi ho diré!!)… el … (va!! ànims, se que ho puc fer!!) … el xoooo…(va quasi…) … el Xotis (he dit xotis??)… Ei!! La vida pot ser diferent si saps ballar el xotis… Si ara tots direu, que estic obsessionat… doncs no!! perquè segons una enquesta que jo mateix he realitzat, la majoria dels bastoners opinen que el millor ball és el Xotis. També he realitzat un "Master Evolution Adminishtreixon dels orígens dels balls de bastons" en el qual he demostrat l’origen dels balls Simu-Simu-Xotis, Xotis-Barceloni, la marxa del Xotal, el gegant Xotal apinat, el Xotis galana, el Pere quan té Xotis, la Sínia Xotal, (xotis, vull dir etc…) Tots penseu que m’he trastocat, doncs no! perquè he trobat la manera d’utilitzar el xotis en la vida quotidiana… Imagina que la teva habitació està desordenada, com sempre… (excepte en el meu cas, perquè soc molt polit…) Entres a l’habitació i des de sota el llit surt la típica volva de pols, com a les pelis de l’oest, i per fi "la gran idea" agafes dues escombres i comences a ballar el xotis…ja t’ho dic ara… l’habitació no s’arregla, però per culpa de les destrosses ocasionades, la teva mare ho arreglarà per tu … Que seria del món sense les mares??… doncs com els Bastoners sense Xotis!!!

Continuarà… (Roger Giménez, Abril 2001)

>…(MOMENT DE REFLEXIÓ)…
Ei!! La vida pot ser diferent si … un moment (…MOMENT DE REFLEXIÓ…) La vida pot ser diferent… si!!!… la vida pot ser diferent… o no?… O la vida ja es diferent… (MOMENT DE REFLEXIÓ)… Ei!! (això esta clar, el Ei!! Ja el tinc) la vida és com una caixa de bombons, fins que no la obres no saps de quins gustos et sortiran… (MOMENT DE REFLEXIÓ… això no ho puc dir jo… això ho deia en Forrest Gump…) Ei!! La vida pot ser… MILLOR…o… PITJOR…o… DIFERENT (ho faré a pito-pito-gorgorito) Ei!! La vida pot ser diferent si ets… (MOMENT DE REFLEXIÓ PROFUNDA)…bastoner…o…dansaire ..o… graller …o… jugador de futbol …o… (MOMENT DE REFLEXIÓ TRANSCENDENTAL)… (que m’està passant! no se ni com començar la meva secció més mítica) … Ei!! La vida pot ser diferent si ets bastoner!!… (això crec… ho he dit perquè ho posar en el títol…)

(MOMENT DE REFLEXIÓ REFLEXIONADA … i desprès d’haver consumit un calimotxo ben carregat…!!)

Ei!! La vida pot ser diferent si ets bastoner!! Si, la vida és i serà diferent per a tothom, però per a un bastoner la vida és una canya… som superiors a la resta de mortals… som + ÀGILS, som + FORTS, som + BOJOS i fins i tot diria que som + GUAPOS… (com a mínim en el meu cas!!… que si ho escrit amb “K” es marca de beguda…) Som bastoners, però nosaltres tenim + AVANTATGES, som Bastoners de Barcelona (ANOLECRAB ED SRENOTSAB… si o dic al reves). Quines son les nostres avantatges? Que som el bastoners emblema de la nostra ciutat… i la nostra ciutat, es la ciutat emblema de la nostra comarca… i la nostra comarca, es la comarca emblema de la nostra província… la nostra província, es la província emblema del nostre país … CATALUNYA!!! Resumint que ser Bastoner de Barcelona és el millor que et pot passar a la vida… perquè? Per que si ets Bastoner de Barcelona seràs + ÀGIL, + FORT, + BOIG (en el bon sentit de la paraula … si en te algun… ) i + IMPORTANT…

(…MOMENT DE REFLEXIÓ I ASIMILAMENT D’INFORMACIÓ…)

Quelcom, Quelcom, Quelcom, Quelcom, Quelcom… (aprofito per a dir-ho ja que encara no ho havia dit…)

(…MOMENT DE REFLEXIÓ I MEDITACIÓ TRANSCENDENTAL PER TREURE CONCLUSIONS…)

Continuarà… (Roger Giménez, Febrer 2001)

>Uchitis
Ei!! La vida pot ser diferent si ets bastoner!!! Doncs si!! La vida pot ser diferent. Porto ja uns anys i uns mesos intentant explicar-vos perquè… però jo crec que no fa falta explicar res… quan agafes dos bastons un centenar de virus nocius anomenats en el nostre cas (que amb k es marca de beguda, cosa que ja vaig dir el numero passat) Uchitis, que tenen els bastons, comencen a entrar en la nostre sang fins arribar al cervell, tal com fan les drogues, i aconsegueixen fer que el nostre cos vulgui aprendre a ballar bastons i que cada dia només pensis en anar l’assaig.

Ei!! La nostre vida esta dominada per culpa d’un virus, i gràcies aquest virus la nostre vida pot ser diferent si ets bastoner!!! Hi ha dos tipus de virus uns de color roig, el qual transforma al individu en un “Red Radical (esquerrer)”, i un de color blau, el qual fa transformar al bastoner en un “Blue power (dreter)” (que per mi son pitjors, serà perquè soc un Vermell pur??) … Hi ha algun antídot? …no ho se, ni m’importa!! … A cas es dolent ser Bastoner? … a cas no es positiu ser Bastoner? A cas no es el millor que et pot passar ser Bastoner ? … a cas totes les preguntes comencen igual i acaben amb la paraula Bastoner???… … Estic passant per una crisis…que us puc explicar que no sapigueu ??… quines tonteries puc continuar explicant??… Perquè faig aquesta secció?? …Ei!! aquesta me la se!!… faig aquesta secció perquè: Ei!! La vida pot ser diferent si ets BASTONER!!!… ser bastoner es formar part de la cultura catalana… si no continuéssim amb aquesta gran mostra de cultura desapareixeria un tros de la nostre ment col·lectiva catalana, perdríem la integritat cultural del nostre país: Catalunya… Sense gent com vosaltres i com jo, Catalunya perdria la seva personalitat cultural…una de les cultures més amplies i que continuen en l’actualitat… ser Bastoner tindria que ser una assignatura més a les escoles… de que serveix un idioma com el Català sense cultura per explicar?? Molta gent es pren aquesta activitat com un joc… però no només es un joc, no es s tan sols una distracció de cap de setmana… per alguns de vosaltres us pot semblar això… però dintre d’uns anys us adonareu que heu estat conservant un país, que heu fet forta una cultura, que heu donat una personalitat especial al mon del folklore català i que heu aportat un granet de sorra a la història… potser el vostre nom no sortirà en cap llibre… però qui sap, potser, en el segle que bé algun bastoner d’aquella època trobi una foto de la nostre actualitat i vegi que tot continua igual i que una cultura tant important per a mi com es la catalana a aconseguit evolucionar i persistir en el transcurs de la vida… I resumint, amb tot això només os volia explicar una cosa: Ei!! La vida pot ser diferent si ets BASTONER!!!…

Continuarà… (Roger Giménez, Desembre 2001)