Fa uns quants anys, entre el Març del 1999 i el Febrer del 2003, vam estar editant una revista de caire interior de l’Esbart Comtal i els Bastoners de Barcelona anomenada “El 9 Galop”. Una revista molt bastonera, plena de tocs d’humor i la majoria de les vegades delirant. Immers en la nostàlgia m’he proposat recuperar en aquest bloc els escrit d’una de les seccions mítiques “Ei!! La vida pot ser diferent si ets bastoner!” Començarem amb la gènesis, no us perdeu aquests primers tres escrits!

>Ei!
Ei!! Sí, sí vosaltres! estic segur que anàveu directe als passatemps, però no sabeu que a la vida hi ha altres coses? En aquesta nova secció vull que us divertiu sense haver de buscar noms, ni seguir camins cap a acordions perduts.

Havíeu pensat algun cop els avantatges que teniu al ser bastoners? jo us en diré uns quants! per exemple: si estàs en un carrer fosc, a les 12 hores i 27 minuts de la nit (una altra hora també val) i us volen atacar … Ei!! Agafes dos bastons i contraataques amb un cop hiper-mortal i ja està!. També estic segur que mai havies pensat que gràcies als Bastoners pot vacil·lar-te en un restaurant xinès! (el tamany varia una mica però més o menys es el mateix, no?)

Continuarà… (Roger Giménez, Març 1999)

>Les grans idees!!
Ei!! Saps que la vida pot ser diferent si ets bastoner!!? L’edició passada us vaig explicar com vacil·lar-te amb els bastons, però… et penses que els bastoners només poden fer coses amb els bastons? doncs no!! Imaginat estàs en una discoteca i no saps com ballar i … (brillant idea) et poses a ballar saltant com al barcelonès… i ja esta!! o… un dia d’aquells tan típics que vas pel bosc, tu vas tan content caminant (tipus Heïdi) i et trobes un riu i no saps nedar, però… no pateixis! Com que tu ets un bon bastoner sempre portaràs a la motxilla 4 bastons (dos per ballar si t’avorreixes i dos més de reserva) agafes fil, els lligues i et fas una barca! i si encara ets més bon bastoner portaràs dos bastons més, per si els de reserva es trenquen, i amb ells podràs remar!!!

Continuarà… (Roger Giménez, Juny 1999)

>EstarPeich!!
Ei!! saps que la vida pot ser diferent si ets bastoner!!? Sempre estic explicant tonteries, però avui tinc l’autèntica solució per vacil·lar-te si et diuen que no saps tocar cap instrument, que fas? Doncs molt fàcil, agafes els camals i els bastons, els col·loques com sempre: els camals a les cames i els bastons a les mans i et poses a ballar … llavors et preguntaran: quin instrument estàs tocant? i tu els contestes: "Ei!! Jo ser tocar percussió!!"… També ser bastoner pot servir per ser actor, per exemple, si estàs en les proves de la Guerra de les Galàxies (episodi: algun dels que queden) i et diuen que has de lluitar amb una espasa llum (idea espectacular) comences a fer el "xotis" com si portessis el banderí amb una mà, i … segur que t’agafen!! I si et tenen de ferir en la pel·lícula podràs reaccionar igual que quan et piquen amb un bastó!!! I si no t’agafen … ja saps, pots reaccionar com vulguis, però recorda que tu ets bastoner i ells no!!!

Canviem de tema, encara que no t’ho creguis si ets bastoner la teva foto pot estar en més de 20 països diferents, perquè no ho negarem, quan estem ballant sempre hi ha un japonès o un francès o un holandès o un serbo-croata amb camera fotogràfica o una camera de vídeo… Però això que importa!? Perquè, ser bastoner te moltes més avantatges, un altre exemple, si ets bastoner pots aconseguir muntar una Aladelta a base de mocadors i bastons, i així ser un "MEGA BASTONER VOLADOR!!!" I si no et surt molt be l’Aladelta pots ser un "MEGA TROS DE BASTONER QUE VA INTENTAR VOLAR!!"

Continuarà… (Roger Giménez, Febrer 2000)