Cada dia estic més desencisat dels nostres polítics i en especial dels diferents centres, departaments i administracions que teòricament es dediquen a difondre i promocionar la cultura popular i tradicional de Catalunya.

Primer resulta que les ajudes a entitats culturals andaluses tripliquen i les gallegues doblen a les catalanes a Barcelona. Ara a l’agenda editada per la Generalitat, que ha tramitat el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ferran Bello, fa promoció d’un local on fan “xous eròtics” però no diu res del ball del ball de bastons o de moltes altres activitats d’autèntica cultura popular i tradicional.

A la plana del dia 18 d’octubre, fan publicitat del 13è aniversari del Club La Paloma Blanca i els seus “xous eròtics”. L’agenda en qüestió afirma que aquest club gironí, situat a la localitat de Medinyà, "disposa de suites amb jacuzzi, reservats i piscina climatitzada". Entre d’altres serveis, ofereix "xous eròtics i comiats de solter".

Es la Generalitat qui ha de fer publicitat d’aquest locals? Aquesta es la feina del Departament de Cultura? Tenim que fer la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya nus i oferir tota mena de serveis perquè el departament de Cultura ens inclogui com a Cultura Popular i Tradicional Catalana? Qui freqüenta aquests locals perquè surti a l’agenda que tramita el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana?