La xarxa mai em deixa de sorprendre per la facilitat que té de relacionar cultures distanciades per milers de quilometres.

Tot ha començat quan de sobte he vist que apareixien visites al bloc de Xina i Taiwan, de seguida he començat a buscar d’on apareixien aquestes visites i resulta que la Avenchen ens ha tornat a mencionar al seu bloc.

La història de tot plegat es curiosa, tot va començar quan vam trobar una foto dels Bastoners de Barcelona publicada en una pagina en xinès, ràpidament ens vam fer ressò d’aquest fet al bloc i vaig escriure un missatge al seu bloc en angles. La sorpresa va ser quan va contestar en català, resulta que és una noia Taiwanesa que s’havia casat feia 1 any amb un noi català i ara vivia a les Franqueses del Vallès.

El resultat de tot plegat és que alguns Xinesos i Taiwanesos estan visitant aquest bloc, tot i que segurament no entenen ni un borrall de català i des de Catalunya alguns catalans estem visitant el seu bloc en xinès tot i no entendre ni un borrall de xinès.

Curiosa la xarxa 😀

> Referències:

– Article en Xinés de les festes de la Mercé’05 de Barcelona, on surten dues fotos de bastoners i el meu misatge en anglès:
http://www.wretch.cc/blog/avenchen&article_id=2735906

– Recull del Bastonàrium del fet i misatge de l’Aven en català:
http://blocs.gracianet.org/post/16/344

– Segona menció de l’Aven, aquest cop al Bastonàrium directament, en Xinés:
http://www.wretch.cc/blog/avenchen&article_id=3819989