Alguns cops s’utilitzen noms típics catalans (com el texans que es fabricaven a Catalunya de la marca “all i oli”) o altres expressions de la nostre terra per designar productes comercials. Aquest és el cas de l’empresa Totxets S.L. situada a l’Hospitalet de Llobregat, que fabrica uns bastonets de pa torrat amb oli d’oliva anomenats “Ball de Bastons”, el doble sentit o en aquest cas triple esta molt ven trobat i vinculat amb el nostre ball.

Primer per descriure el producte com a “ball de bastons”, després per remarcar el fet tradicional (al igual que el ball de bastons), ja que són una empresa de flequers artesans des de 1940 i finalment el nom mateix de l’empresa “Totxets” que en alguns llocs el ball de bastons també s’anomena ball de totxets.

Només tinc una crítica pel producte: està tot en castellà, l’únic bri de la nostre llengua és el “Ball de Bastons” i “Artesans Fleques des de 1940” la resta, des d’ingredients, informació nutricional fins a propaganda està en castellà. Hagués estat bé que tenint aquesta sensibilitat per la nostra cultura també l’haguessin tingut amb la nostra llegua.