header image

Reflexions de Diada?

Posted by: cani | setembre 12, 2007 | 11 Comments |

Ll – Ahir vaig veure que vas anar a fer gent a la Diada.

M – Si, vaig aprofitar per, fent una volada, donar una volta per la Ronda, Pg. Lluís Companys, Parc de la Ciutadella, etc. després un vermutet i cap a casa.

Ll – I a pagar el Cani.

M – No, ell va fer també un recorregut semblant, però no va venir a fer el vermut, van anar a dinar a un restaurant de Gràcia.

Ll – Un dia tranquil?

M – Un dia de reflexions….

Ll – Quina por em fas…..

M – Vaig reflexionar sobre la Independència, això que diuen de que sols reivindiquem sobirania. Com si  això de la sobirania fos reivindicar la barretina. I no és això, amics, no és això.

Ll – Llavors vol dir…més coses?

M – Mira  el “sobiranisme” que tan retreuen els que volen desorientar, és poder disposar i distribuir els diners que es recapten a Catalunya. O sigui primer de tot, tenir els diners que ara fugen i segon poder distribuir-los en aquestes coses que diuen que son les reals.

Ll – Si però llavors és repartirien de qualsevol manera.

M – ¿Com? Sembla que no ho entens. Si democràticament tenim un govern, aquest farà els seus pressupostos d’acord amb la seva ideologia, les seves promeses electorals i després de debatreu al Parlament amb l’oposició, etc. O sigui serà un pressupost d’acord amb el que s’hagi votat.

Ll – I llavors?

M – Llavors es dedicaran els diners a les escoles, pisos, carreteres, medis de locomoció, etc.

Ll – O sigui que segons tu hi guanyaríem? Vull dir, en les coses de cada dia, en el que afecta a la gent del carrer?

M – Mira, ara sembla que tot el “sobiranisme” es retreu com si tot fos separar-se d’Espanya. I la cosa sobiranista de veritat és poder tenir el poder de recaptar els impostos, distribuir-los i gestionar totes les fases d’aquesta gestió. Mira Euskadi o Navarra. Son dos comunitat gestionades per partits ben diferents. Però tan uns com els altres gestionen tots els seus propis recursos. Ara ves-hi i mira com tenen el territori, com viuen i després m’ho expliques. Ells recullen els impostos i acorden les “col·laboracions” amb Madrid. I clar, sempre estan d’acord, més o menys, amb els pressupostos del Govern, ja que poc els afecta. Ells no reben rés o poc de Madrid, però tampoc paguen.

Ll – I això en dius tu “sobiranisme”?

M – Avui dia tot el sobiranisme és poder disposar de la pròpia cartera i distribuir-te els diners d’acord amb les teves necessitats. És evident que mai hi haurà diners suficients per fer-ho tot, però si en tens més, pots fer més coses.

Ll – I tu creus que ara és hora de fer reivindicacions? Creus que tothom ho entendrà?

M – Fa anys, el nostre client bàsic era Espanya, per la qual cosa l’empresariat pensava que mal o bé, s’havia de mantenir el client. Ara les nostres vendes a Espanya son menys de la meitat de les que externalitzem, o sigui que ja venem a fora del territori espanyol, més del 54% de les mercaderies produïdes a Catalunya. I anem a més.

Ll – Caram, o sigui que si Espanya ja no ens compra tan, tampoc hi perdem tan. ¿Es això?

M – Espanya encara és un molt bon client, però els clients compren si les coses son del seu gust i nivell requerit. O sigui que pot haver un boicot a un producte o als productes catalans, però ara ja tenim nous clients fora que podrien fer menys greu un cas així. I per altra part som molt bon clients d’Espanya, o sigui que ara comprem més que no venem. I això també ho tindrien de tenir en compte ells. Comprem més del que els venem.

Ll – Ja ho entenc, l’independència passa per una independència econòmica.

M – Sempre és així. Les raons nacionalistes sempre les volen fer passar per una cosa emocional, i al final, si ho analitzes son factors econòmics.

Ll – I els que viuen aquí i es senten espanyols? No ho voldrien.

M – Mira, els problemes que dona la Renfe, la Fecsa o qui sigui. Pensa a qui van deixar tirat a l’estació, o sense llum. ¿Només eren catalanistes? Eren gent que podia ser de tot, sentir-se espanyol, bolivià o xinés. Tots a les fosques per una falta d’inversió. El mal no el fan als nacionalistes catalans, el mal és a tota la població, catalans, espanyols, emigrants o turistes. Tots en reben les conseqüències. Per tan tots han de reclamar més inversions i més serveis.

Ll – O sigui que tots? Ja ho veig. Però ho poden fer des de Madrid.

M – Mira, Renfe i el seu problema. Per resoldre el problema han optat per portar aquí el seu coordinador. O sigui que el govern mateix reconeix que la manera de gestionar els problemes és la proximitat. Més clar l’aigua.

Ll – Això és veritat……

M – O sigui el “sobiranisme” és tenir diners per solucionar problemes. Els problemes dels que, no oblidis, paguen els impostos, siguin quins siguin els seus orígens, gustos i tendències.

Ll – O sigui visca l’independencia?

M – És la solució pels que no tenen pis, pels trens, per les carreteres, etc. Una solució no miraculosa, però la via. I és sobiranisme pràctic.

Ll – Però tu no pagues impostos.

M – Ni jo ni tu. ¿has vist algun mussol que en pagui?

Ll – No parlem d’això que igual ens en fan pagar…..No hem dit res. Bona Diada.

M – Bona Diada.

under: El dia a dia del mussol

Responses -

En alguna ocasión, he oido decir, que en la transición ,a Cataluña se le ofreció tener la misma situación, ecónomica que tiene el País Vasco o Navarra y que los que gobernaron entonces. no lo aceptaron.

¿Es esto verdad?

@cristina,
era al revés…. els catalans consideraven que lo que tenia euskadi no podia ser rentable.

Greips: No me he expresado bién.
Concretando.
El Gobierno catalán, no aceptó, las condiciones que hoy
en día tiene Navarra y el País Vasco. ¿Cierto?. Por lo tanto han de admitir que se equivocaron,pués se ha demostrado que tienen mejor concierto ecónomico que Cataluña.

¿Han dado alguna explicación, los politicos catalanes alguna vez, de porqué no lo acepataron.?

sens dubte, en el cas que hagués estat possible finançar-se com ho fan euskadi i navarra rebutjar-ho hauria estat una profunda equivocació.

però no sé si va ser ofert, aquest és el cas.

El argumento de cani es falaz. Y lo es porque hace un triple salto sin encomendarse a nadie ya que Navarra y el País Vasco, aunque disfruten de un concierto económico especial, no soy territorios independientes.

Luego, decir que su situación es envidiable y Cataluña necesita lo mismo que ellos y que, por tanto, hay que ser independientes, es incorrecto ya que una premisa no conduce a la otra.

Viene a ser como si yo digo esto:

Joe Cocker tiene voz de negro
los negros cantan bien
a mi me gustaría canta bien

Y concluyo:

Para cantar bien, tengo que ser negro.

El error esta claro: Joe Cocker no es negro, luego yo no tengo que serlo para cantar bien. Más o menos como lo que cani desarrolla ¿para qué ser independiente si Navarra y el País Vasco demuestran que para gestionar los recursos propios no hace falta ser independiente?

No dic això. Aquesta és la teva visió. El que intentava dir, potser maldestrement, és que l’important, el primer pas, és disposar de la caixa, després la resta ve sol. Sento que tu hi vegis una cosa que no era en la meva idea. Potser és que jo, com que soc de ciencies no tinc la base formativa per desenvolupar la idea de forma correcta. Estudiaré periodisme….i la propera ho faré millor.

Per cert. En Joe Cocker m’agrada molt.

Dos cosas:

M – ¿Com? Sembla que no ho entens. Si democràticament tenim un govern, aquest farà els seus pressupostos d’acord amb la seva ideologia, les seves promeses electorals i després de debatreu al Parlament amb l’oposició, etc. O sigui serà un pressupost d’acord amb el que s’hagi votat.

¿Qué diferencia hay entre esto que tú planteas y la situación actual? ¿Sugieres que el Gobierno de España no está elegido democráticamente?

Y la segunda:
Ll – O sigui visca l’independencia?

M – És la solució pels que no tenen pis, pels trens, per les carreteres, etc. Una solució no miraculosa, però la via. I és sobiranisme pràctic

Más arriba has dicho que no, que tú no hablas de “independencia”, pero has escrito esto. Luego haces la típica bromita fácil respecto a mi oficio no sé con qué extraño objetivo. Yo no creo que sea una cuestión de independencia o no la que solucionará todos esos problemas. Supongo que , a estas alturas, sabes que se trata de problpemas de gestión ¿no? Y que se trata de una gestión realizada por empresas privadas a las que se les ha otorgado la potestad de prestar ciertos servicios en régimen de monopolio ?verdad? Y, también, quer aunque la capital de l sitio donde vives deje de llamarse Madrid para llamarse Barcelona esas empresas no renunciarán tan fácilmente al monopolio del que disfrutan ¿a que sí?

Entonces, si a todo esto respondes que sí, que verdad y que sí de nuevo ¿Me cuentas para qué narices sirve la independencia a parte de para dejar sin trabajo a los de ERC?

Cada vez me pregunto más quién narices decidió un día que la Generalitat tenía una varita mágica y que todo se solucionaba si ella se encargaba de la gestión. Quizá haya que preguntarle a Ernest Maragall por qué esa varita mágica no funciona en la enseñanza pública

Sobre negros cantores y cantores con voces de negro, te diré que me gusta más Ben Harper

Ultram

Valtrex http://pharma-search.info/Valtrex.html
[url=http://hotsearch.biz/Cheap-phentermine.html]Cheap phentermine[/url]
Ithromax

Ultram

Leave a response -

Your response:

Categories

Aneu a la barra d'eines