header image

A les fosques

Posted by: cani | juliol 24, 2007 | 18 Comments |

M – També a les fosques?

Ll – Com sempre.

M – Curiós aquest país

Ll – Què és curiós? Si sempre passa el mateix, les infraestructures que no tenim.

M – No em referia a això.

Ll – Doncs a què?

M – Que una caricatura de l’acte sexual entre dos persones de la família real porti al segrest immediat d’una revista i sodomitzar 350.000 barcelonins deixant-los a les fosques, sense energia per fer servir la radio, el televisor, el llit elèctric dels malalts, la Seguretat Social, els semàfors, la llum del carrer, el petit negoci, el forn, el frigorífic, la rentadora, la planxa etc. etc. etc. s’hagi d’investigar i al final….algun cap de turc pagarà pel que no ha fet.

Ll – Li posaran una multa a la companyia de la llum, etc.

M – Que pagaran els consumidors….Al cap i a la fi son els que donen diners a la companyia, o sigui et tornaran a sodomitzar i tan contents.

Ll – Curiós aquest país.

M – Oi que si?

Ll – (sospirant) Si, molt curiós.

under: El dia a dia del mussol

Responses -

!Quina falta de previsió! Porten temps jugan a la corde fluixa, tans aires acondicionats, están portan al limit les instalacións elèctriques.

¿A qui donarem les culpes aquet cop?.

La culpa, sempre que compres una cosa i no compleix amb els requeriments, és del que ho vol vendre.
En aquest cas és total la culpa del sector electric.
Fa molt de temps que les inversions no es compleixen, però cobren i apujan el que poden. Amén d’haver cobrat una bona mortarada pel canon eléctric. I tot això de que serveix? De poc, sembla.
Una dada de fins on pot arribar la cara dura. Els teléfons de reclamació i averies son 902 o sigui que et tallen la llum i quan reclames encara hi guanyen més. Descarat, tant, que fa vergonya i és indignant. Si no poden suministrar la quantitat d’energia contractada que no facin més contractes o ampliin el suficient.
Si el botiguer de la cantonada pogués fer el mateix… vendre llaunes i que algunes fosin buides i quan reclamesis et denuncies per haver-la obert….Més o menys igual.
Fa quatre dies parlavem del video fals de la Sagrada Familia. Mira, ara no és un video fals, ara és la negra nit de les companyies electriques. Això si és real.

Cani: Tens raó, el que jo em temia era que tornesim a dir que la culpa es de Madrid, tote la meva vida sento a dir el mateig i a molts llocs.

!La culpa es del finansament, paguem més impostos que ningú,i es retornan,el que volen, etc.!

Encare que fós així saben el que tenen, i no es pot estirar més del que es té, donar les culpes als altres ens agrada molt.

El més fàcil és culpar als altres. La cosa es complica quan no tens més remei que anar a parar a l’unica companyia. I parlo per Red Eléctrica, Fecsa, i poc més. Quan vas al mercat, si en una parada t’enganyen tres vegades és perque tu vols o ets molt despistat o masoquista. Però amb això de la electricitat i el gas, ho tenim malament. Com fins ara amb telefonica.
Als serveis publics, crec que l’Estat hi hauria de tenir veu i vot. Que una companyia particular sigui responsable de la seguretat d’una cosa tan important és com fer l’exercit d’una companyia privada, com a minim perillós.

Personalmente, creo que el diálogo, por la manera en que está escrito, induce a pensar que vuelves con la cantinela de siempre (Madrid es mala) tal y como dice Cristina.

El fragmento que indice a pensar así es éste:

M – Curiós aquest país
Ll – Què és curiós? Si sempre passa el mateix, les infraestructures que no tenim.

No sé..me pregunto si es que soy yo el que esta demasiado susceptible o eres tú el que culpa de todo al Estado -incluso de cosas que no tiene la culpa, como es el caso-

@luisan
Susceptible ho ets. Cada un és com és, cap problema.
Crec que el problema és que una cosa tan important com l’energia, de la que depenen tantes coses productives i socials, no es pot deixar només a mans d’una empresa privada que el seu objectiu és obtenir el màxim benefici en termes económics, com és natural i així és. O sigui que defenso més una estructura social, d’esquerres, on tots a través de l’Estat en siguem benficiaris, no sols els accionistes.
Les empreses privades tenen la seva funció i han d’existir, només faltaria, però no tot s’ha de deixar a mercer d’això que en diem mercat i que no és real.
Les empreses tendeixen al domini total del “mercat”(fusions, atrapar més quota, etc) i l’Estat és el que ha de posar impediments a que aquest domini sigui total, o sigui que s’ha de mantenir la competencia.
Quina competencia tenim a Red Elèctrica? Com es reparteixen el “mercat” les eléctriques? Qui fa la distribució, la generació, etc.?
Només faig responsable a l’Estat de no haver actuat en front de les pobres inversions en un sector tant important. Que sigui a Catalunya, o a Asturies, ara mateix és el de menys, encara que ha passat aquí.
I no siguis tan susceptible. Em sembla que això també ho podries defensar tu.

De acuerdo en todo, menos en lo de siempre: en la cantinela nacionalista. Por lo demás, mi modelo es sencillo: las empresas de servicio público no están para ganar dinero, están para prestar servicios. Si lo ganan, mejor, porque a mi modo de entender deben ser públicas y en consecuencia y si así fuese ganaríamos todos. Pero como resulta que no es así, pues nos jodemos.

Mientras os entretenéis pensando que el problema es la nación otros más listos se cayeron del caballo cuando alguien les soltó aquello de “Es la economía, imbécil”

El dinero no tiene patria, supongo que ya lo sabes

Els diners no tenen patria, d’acord.
I no se que t’empatolles amb el nacionalisme, que aquí no hi pinta res, ni crec que jo l’hagi tret enlloc, o al menys no ha sigut la meva intenció.
Tampoc soc partidari dels nacionalismes, però no oblidis que un nacionalisme és consequencia d’un altra, i que es retroalimenten. I no comencem una guerra de qui va ser primer l’ou o la gallina. Això ja està debatut i va ser l’ou. Demostrable cientificament. I d’això hi entenc una mica.

Va ser l’ou? I com es demostra això?

Yo, como no acepto las verdades incontrovertibles, hago como Sonia y me pregunto por qué fue primero el huevo. Y lo hago porque no me sirve que una gallina me diga que fue el huevo ya que, si pregunto a un huevo, me dirá que no, que fue la gallina.

Prefiero pensar que la gallina y el huevo tienen la misma parte de culpa o, si lo prefieres, que gente de escasas luces -no va con segundas- hay en todos los sitios.

Y lo del nacionalismo sí que está implícito en tu texto como te he indicado. En el tuyo y en algún otro más que he leído por aquí. Es curioso este rollo que os traeis aquí en Gracianet. Si sube el pan, la culpa es de Madrid, si hay que pagar peajes, también, si se va la luz lo mismo y si el barça no gana la liga, tres cuartos…

Un poco reduccionista ¿no?

Quan un te una obsesió…

La primera de les gallines tenia una dotació cromosómica diferent de l’animal que va posar l’ou. El que es diu una mutació. Per tant la que va posar l’ou i la gallina que va neixer d’aquest ou tenien diferent genotip. Per tant un ou amb una càrrega genètica “diferent”, poc o molt diferent, de l’animal que va posar l’ou. Primer va ser l’ou de on va neixe la primera de les gallines.

I vull fer contar que amb aquest canvi cromosomic no hi va tenir res a veure el nacionalisme. Oido Luisan?

Siento ser tan elemental, pero no entiendo el rollo este. Además, eso de apelar a condicionantes géneticos me suena un tanto fichteano (por no decir algo peor)

Los peores nacionalismos son los que apelan a la genética, la raza, etc…

Vamos, que lo tuyo es un poco como para echarse a temblar

no hi ha pitjor sord…

quin esgotament, senyor!!!

Luisan,

Juraría que Cani para nada quería comparar el genotipo de la gallina con ningún otro genotipo. Creo que me estaba respondiendo a mí.

Vaya, digo yo…

Gràcies Cani. Crec que ho he entès 😉

¿No era una metáfora?

@luisan
Fest-ho mirar, en serio, això teu pot ser el principi d’alguna cosa pitjor.
Ara haurem de demanar ajuda a l’Elefant Trompeta i tornar a aprendre a llegir. A veure M-A ma, M-A-M-A mama, etc.
Ho vaig dir clarament, penso.”I vull fer contar que amb aquest canvi cromosomic no hi va tenir res a veure el nacionalisme. Oido Luisan?”
O potser no és clar?
Que tu no entenguis el perquè va ser l’ou, no vol dir res. Només que no saps biologia, ni has entés la llei de Darwing. O potser ets creacioniste? Podria ser l’altre resposta. Espero que no….ja tindries dos problemes…:D

Lo de Darwing no és una llei, ha sigut un lapsus. I que consti ha sigut un lapsus no nacionalista. Per si un cas.

Se llamaba Darwin…….. No saberlo sí que es un problema

y no, nos soy creacionista: soy marxista (y de la rama Carlos, a los de la rama Groucho los mando directamente a Siberia)

Leave a response -

Your response:

Categories

Aneu a la barra d'eines