Archive for abril, 2009

Avui assaig!

dijous, abril 30th, 2009

Recordeu que, encara que avui (dijous*) no jugui el Barçahi ha assaig!

* Aquest dijous 30 d’abril (de 19 a 23h) hi ha assaig per “recuperar” l’assaig del divendres 1 de maig, tenint en compte l’Aniversari està al caure.

Xerrades i tallers per a nouvinguts

diumenge, abril 26th, 2009

Durant la setmana passada els Castellers de la Vila de Gràcia vam realitzar dues xerrades al local social de la colla i posteriorment un taller al local d’assaig per a nouvinguts que estan aprenent el Català i volen conèixer més profundament la cultura catalana.

El dimarts 21 d’abril els assistents a la xerrada i al taller eren alumnes dels cursos  de català del Centre de Normalització Lingüística de Gràcia. Divendres eren diferents parelles lingüístiques, que van assistir gràcies a la coordinació de Voluntaris per la Llengua.

En el local social van rebre una petita introducció al món casteller, des de com “contar” un castell, una mica de història o el vocabulari bàsic casteller.

En el local d’assaig van realitzar una pinya de pilar, van aprendre a pujar i van col·laborar amb les proves que realitzava la colla de la Vila.

assaig-001

assaig-008

assaig-007

assaig-004

Èxit de la parada de Sant Jordi

divendres, abril 24th, 2009

El passat dijous, Diada de Sant Jordi, els Castellers de la Vila de Gràcia van montar un punt de venda de roses a la Plaça de la Vila.

A totes les persones que van passar per la Plaça i van adquirir un rosa se’ls hi va regalar un punt de llibre.

st-jordi-001

Pilar a la Plaça Catalunya

dimecres, abril 22nd, 2009

Aquest dijous, Diada de Sant Jordi, baixarem a Barcelona per fer un pilar a la Plaça Catalunya, pel programa especial que realitzen els Matins de Josep Cuní de TV3.

Us esperem a les 12 del migdia a la Plaça Catalunya

Per Sant Jordi roses a la Plaça de la Vila

dilluns, abril 20th, 2009

Aquest Sant Jordi podeu comprar les roses per la novia, la mare, la “jefa” o aquella noia que us té el cor robat a la paradeta que els Castellers de la Vila de Gràcia tindran a la Plaça de la Vila.

Si compreu una rosa us regalarem un punt de llibre perquè no perdreu el punt dels llibres que us regalaran.

La paradeta la podreu trobar des de quarts de nou del matí fins a les sis de la tarda, on a part de roses també podreu comprar material de la colla.

Fotos de la Diada de la Independència

diumenge, abril 19th, 2009

Avui, diumenge 19 d’abril, els Castellers de la Vila de Gràcia hem actuat a la Diada de la Independència que s’emmarca dins dels actes de commoració de la Revolta de les Quintes. El resultat de l’actuació ha estat: Castellers de la Vila de Gràcia: 3 de 7 , 4 de 7 amb agulla, 4 de 7 i pilar de 5.

Volem destacar que els castellers conjuntament amb les altres colles de cultura popular i amics graciencs hemdescobert avui una placa a la casa on va viure Albert Musons conseller de cultura de Gràcia i casteller de la nostra colla, allà hem fet un pilar de quatre. També hem participat en la inauguració oficial del canvi de nom de la plaça Rius i Taulet que a partir d’avui ja es diu plaça de la Vila de Gràcia, on hem fet un pilar de quatre a l’antiga.

Les fotos són de Montse Torres i Patricia Barberà.

cvg_pilar_mussons_baixaDescobriment de la Placa en homenatge a l’Albert Musons: p4 realitzat al carrer Sant Lluís, Vila de Gràcia (19-04-2009). Foto de Montse Torres.

pilar-antigaDiada de la Independència: p4 a l’antiga realitzat a la Plaça de la Vila, Vila de Gràcia (19-04-2009). Foto de Montse Torres.

3d7baixDiada de la Independència:3d7 realitzat a la Plaça Revolució, Vila de Gràcia (19-04-2009). Foto de Patricia Barberà.

cvg_4d7a_tid_baixaDiada de la Independència:4d7a realitzat a la Plaça Revolució, Vila de Gràcia (19-04-2009). Foto de Montse Torres.

cvg_4d7a_baixaDiada de la Independència:4d7a realitzat a la Plaça Revolució, Vila de Gràcia (19-04-2009). Foto de Montse Torres.

cvg_4d7_baixaDiada de la Independència:4d7 realitzat a la Plaça Revolució, Vila de Gràcia (19-04-2009). Foto de Montse Torres.

cvg_p5_baixaDiada de la Independència:pilar de 5 realitzat a la Plaça Revolució, Vila de Gràcia (19-04-2009). Foto de Montse Torres.

cvg_grallesitabals_baixaDiada de la Independència:Gralles i Tabalers dels Castellers de la Vila de Gràcia a la Plaça Revolució, Vila de Gràcia (19-04-2009). Foto de Montse Torres.

Èxit de la presentació Castells Humans

diumenge, abril 19th, 2009

Durant la Mostra d’Entitats de Gràcia es va realitzar la presentació del llibre Castells Humans de Pep Pietro i Carles Ribas.

A la presentació hi van participar el President de la Colla, Miquel Sendra, el regidor de Gràcia Guillem Espriu, la consellera Sadra Velez, l’editor Juan Milian i l’autor Pep Pietro.

Una quarantena d’assistents van escoltar la presentació del llibre i van poder gaudir al final de l’acte d’un petit pica pica

mostra-037

mostra-042

mostra-044

mostra-049

Tot preperat per la Mostra d’entitats

dissabte, abril 18th, 2009

L’estan de la Colla ja està llest per la mostra d’entitats que es celebrarà aquest cap de setmana.

mostra-001

mostra-002

Videos de l’actuació de la Diada del Creixement

dijous, abril 16th, 2009

Videos dels castells realitzats a la Diada del Creixament al passat 29 de març, enregistrats per Eulàlia Balaguer:

Cap de setmana complert

dijous, abril 16th, 2009

El dia 18 d’abril , a partir de les 10 del matí comença la Mostra d’Entitats de Gràcia. És un bon moment per fer promoció de la Colla entre la gent de Gràcia i voltants. És per això que us demanen que en la mesura del que pugueu us apunteu a fer un torn a la parada que tindrem en aquesta mostra (situada al passeig de Sant Joan). A l’assaig teniu una graella horaria per apuntar-vos, tenint en compte que  a les 13,30 hores hi haurà la presentació del llibre “Castells Humans” * que organitzem en col·laboració amb l’editorial Episteme.

Els torns s’acaben a les 10 de la nit.

El dia 19 d’abril, Diada de la Independència, també s’ha organitzat el descobriment de les plaques de casa de l’Albert Musons i de la Plaça de la Vila.


Els horaris, han quedat de la següent manera:

10:00h. Sortida de les colles de cultura desde la Mostra d’Entitats.
10:30h. Arribada davant de la casa de l’Albert Mussons (c. St. Lluís amb c. Bailèn).
Lluïments de les colles.
Possibles parlaments.
Tot seguit fer un cercavila fins a la pl. de la Vila
11:00h. Arribada a la pl. de la Vila.
Lluïments de les colles.
Possibles parlaments.
11:45h. Sortida cercavila diada de la pl. de la Vila
12:15h. Arribada pl. de la Revolució
12:30h. Actuació castellera Diada de la Independència