Avui hem tornat a les temperatures sota zero, per seguir la tònica habitual.

Acabem de veure un tros del telenotícies de la televisió txeca, diguéssim que molt no he entès, però la meva tieta ha traduït algunes coses que ha entès. Diuen que és l’hivern més fred dels últims 50 anys i que dilluns i dimarts nevarà un 15 centímetres de neu. Esperem que dimecres no nevi massa perquè puguem agafar l’avió i tornar a Catalunya.

Ahir a la nit varem tenir un petit problema amb les escombraries. Després de sopar, abans d’anar cap al pub holandès, varem voler tirar les escombraries orgàniques. Com vaig comentar fa uns dies, les escombraries es tiren al pati interior, allà hi ha tres cubells. El problema era que com que era de nit i estaven els cubells coberts de neu no podíem identificar de que era cadascun perquè no veiem que hi havia a dins i ni enteníem els rètols. Al final vam acabar agafant les bosses que hi havia dins dels cubells portant-los dins de l’edifici i mirant que hi havia a dins

Avui hem aprofitat el dia per visitar dos parcs de Praga des d’on es poden contemplar unes boniques perspectives de tota la ciutat. Com que estaven relativament a prop de casa hi hem anat caminant, i així hem aprofitat per estirar una mica les cames.

Primer hem anat al parcs de Letna on hem anat fins al Pabillon, un antic palauet de caça que ara és un bar amb un mirador amb unes vistes espectaculars de la ciutat i dels ponts que travessen el Moldava.

Cal destacar que malgrat que ahir va nevar avui al matí els carrers estaven força nets i sense gel. Les voreres, almenys una de cada cantó li havien tirat sal i tret la neu. Però al parc no havien tret la neu a tots els caminets. I quan hem volgut baixar fins a la riba del Moldava hem hagut de passar per uns caminets amb força pendent i plens de neu.

Un cop a baix hem aprofitat per capturar noves perspectives dels ponts de Praga. Després hem anat fins al barri de Malostranska, que està just a sota del Castell. Allà hi ha tot de palauets, la majoria ocupats per ambaixades. És una zona força tranquil·la i que està força bé.

Després de dinar hem agafat el funicular que puja al parc de Malá Strana, situat just a sobre d’aquet barri. Allà hem passejat com hem pogut, pels jardins del parc, ja que les escales estaven cobertes de neu i els camins plens de gel. Alguna que altre caiguda hem tingut, sobretot quan baixàvem en direcció a la zona del Castell de Praga.

Des d’aquest parc hem anat caminant, per una zona molt tranquil·la, fins a casa la meva tieta. El curiós d’aquesta zona és que està ple de palauets que són les ambaixades de molts països, veig que els ambaixadors no es conformen amb una simple casa unifamiliar. Hem arribat a casa quan ja es feia fosc i el cos ja començava a estar fred, en aquells moments la temperatura era de -5º. On estava el meu cosí, a 2 hores de Praga estaven a -20º!