Per fi, hem tornat al de sempre

Buff, ja s’han acabat les festes nadalenques, les preses, les compres, els regals, per els amics, per els invisibles, per la família, els de compromís, per qui estimes, per tu. 

Els dinars pantagruèlics familiars: escudella i carn d’olla, canalons, cabrit, ànec, pollastre, amb postres infinits, vins cava, xupitos,  dinars de empresa, del club,  els que hi vas però “per el que diran si no hi vas”.

Ja ens han visitat,  Santa Claus El Tió, els Reis. 

Hem trucat i felicitat a tothom de la nostre agenda professional, personal, intima, hem enviat SMS a tots el que ho havíem de fer, com la postal per e-correu, a la feina i a casa.

Hem estat atents, a la televisió i a la radio, El “Gordo”, l’execució d’en Sadam, Cap d’any, valsos de Johan Strauss, Salts d’esquí, Cavalcada de Reis. I al final de tot això, que mes o menys tothom ha fet, Que en treiem? Som millors? Ens ho creiem potser?. 

Jo ja fa tempos que ho dic i la gent em posa unes cares rares : No m’agrada el Nadal !! ho trobo tot tant fals! Tant consumisme, 

Per que no ens deixem de hipocresies i comencem avui mateix a ser una mica millors?, però no com els propòsits de les dietes, dels cursets i/o del gimnàs.  Si no de veritat intentant fer petites coses, un somriure, una resposta amable, escoltar una mica mes, posar-se a la pell d’altre, reconèixer errors, dir a les persones que t’estimes “t’estimo” mes sovint, comprar amb solidaritat, ajudar a les persones grans, als nostres infants amb els deures de l’escola o llegint  un conte amb ells. 

No cal fer grans gestos, si no, això cada dia posar-se un petit deure i anar fent un mon millor poc a poc entre tothom. 

Dos punts per això que m’han colpit mes aquest Nadal :  

La hipocresia  del "sherif" Bush que ha penjat al  quatrer Saddam, evidenciant el "que" hi "per que" de la invasió de Irak que era portar la democràcia i  els drets humans a un poble oprimit per un dictador, dictador que per l’altre banda ells havien engreixat i donat suport durant els darrers vint anys. 

L’atemptat de ETA a Barajas, que ha fet volatilitzar un somni de una possible pau a Euskadi, i alhora ha servit als nans mentals de “les ejpanyes” a comparar nacionalisme amb terrorisme, i tantes altres bestieses que hem hagut de sentir.   

Potser a part del salvatgisme dels terroristes, en Zp es pensava que no pasaria res, que parlant molt  i fent poc , com ens te acostumats, ja aniria fent. Aquests “individus” per posar un nom no s’estan de res, i els  seus  medis de comunicació son el goma2 , la por i la mort. 

Tot esforç, cada minut, cada paraula que es facin servir per la Pau no poden ser malmeses. Però han de anar acompanyada de una voluntat ferma, no poden ser buides, però encara tinc la esperança que es pugui refer la oportunitat historica que es presentava i que guanyi la PAU.

  1. 20g32’s avatar

    Entenc la teva postura… però a mi m’agrada el Nadal, i no pas pel significat religios, ni molt menys pel significat comercial… Sino pel més important de tot, que sempre ens el deixem… A mi m’agrada el Nadal, pel seu foment a l’imaginació… L’historia dels reis mags, l’historia del bosc dels Tios, les llegendes sobres els nans de santa klaus… Aquesta es la mentalitat que em de tindre… La mentalitat de tindre un mes al any on l’imaginació es converteix en realitat, lo imposible es real… això es el Nadal… i no pas lo que diu el corte ingles o els cures de torn…

  2. carlemany’s avatar

    A mi m’agrada el Nadal que expliques, crec que poden ser dies magics, i potser i fins hi tot emocionants,…. a mi s’em cau la baba, amb els meus nebots, pero el que jo vull explicar es com fem, Nadal, es com tu dius o es mes com jo explico ara per ara? Per anar be hauria de ser cada dia per les raons que exposo no uns dies al any. No et sembla?

  3. 20g32’s avatar

    Jo haig de confesar que el visc de forma imaginativa… ja que tinc la sort de tindre com a parella una mestre d’educacio infantil… i els meus nebots nomes tenen 6 anys…
    Pero l’inmensa majoria el viuen al estil consumista…
    Crec que entre tots em de canviar el model…

  4. 20g32’s avatar

    rectifico nebots per cosins (que m’he colat…)

  5. cani’s avatar

    A mi m’agrad el Nadal per que és una excusa bona per reunir tota la familia i veurels i sentir-los. D’una forma diferent del reste de dies que tenim la sort de reunir-nos. No soc gents “tradicional” però aquestes festes em fan sentir alguna cosa, que el temps passa, que he d’aprofitar que ara els tinc aquí per dir i fer tot això de demostrar més explicitament que els estimo.
    Ara m’estic posant cursi, ho sento, aquestes festes ho son, però tampoc és dolent sentir-se cursi una vegada a l’any.
    Val mes això que tot el dia esta pendent de tots aquest descerebrats de tota mena que només fan dolor i sembren el més dolent de les persones.

  6. carlemany’s avatar

    Jo de vegades quan plantejo segons quins temes tambe em plantejo si soc cursio o no, pero no crec que sigui una situacio de cursilisme, potser es mes com et sents tu mateix, de vegades aqueets festes et porten als teus records de infancia, a mi tambe pero i sense ser masa vell 40 a, no em semblen ni la meitat de magics aquests Nadals respecte als de la meva infantesa.

Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines