La Regidora i l’escamot

Que puc dir de la Dolors? Puc parlar de la seva vesant humana, la de política ja  la coneixeu : honesta, treballadora incansable. En dues legislatures com a Consellera de Drets Civils  ha aconseguit dues coses molt importants, que potser no en som conscients, una d’elles que fa temps que la he sentit parlar va ser el Refugi de la Plaça del Diamant, sempre ha estat a sobre, la Recuperació de la memòria Històrica, tant important en els temps que corren ha estat un de les seus grans reptes.

L’altre gran tema de la lluita de la Dolors ha esta el tema Dona,  estic segur que el dia de la inauguració del PIAD (Punt d’informació i atenció a les dones) va ser una nova joia que llueix en el seu currículum de defensora dels Drets Civils. 

El seu carisma, amb les entitats, amb els veïns, amb les associacions, amb la gent de Gràcia amb tothom, per Sant Medir, Festa Major, qualsevol acte de carrer la Dolors ho ha viscut com propi. Aquesta es potser la part coneguda, jo tinc petits records personals que també vull compartir.  

El primer de tots per ordre cronològic es el dia de la rebuda al Casal Francesc Macià fa ja uns quants anys, les explicacions, el que hi com, que en pensava, en fi em vaig sentir (ja estava convençut de feia molts anys) tant acompanyat que era com estar a casa. 

El segon : el dia que li vaig dir que li semblaria que em presentes com a President del Casal, no em va caldre resposta el somriure dels seus ulls blaus, l’abraçada i els petons ho van dir tot sense articular un mot. 

Un dels meus moments preferits es a la platja de Cotlliure, desprès de un Consell Nacional a Perpinyà i un bon dinar, fent un cafè veien caure la tarda  al Cap de Creus, quina pau, quin moment de llum i mandra, parlant de la independència del nostre país, de la lluita, dels avançaments socials, de la feina que costa, a vegades la gent no ho valora, aquell petit o gran  benefici per els infants o la gent gran, vehiculat com a llei. 

I el que tinc mes fresc a la memòria, trucada per fer un cafè a la plaça de la Virreina i amb cara de trapella dir-me: “haig de deixar el districte……… el 23 soc  nomenada REGIDORA ! tremolor i una gran felicitació, estic molt content tant com persona i com a President de ERC Gràcia, l’únic que vaig poder dir mancat de paraules va ser : “T’ho mereixes Dolors!!”. 

Vull afegir als companys de l’escamot Francesc Derch que, com que soc optimista de mena, en cap cas penso haver perdut una gran vàlua, si mes no crec que hem col·locat una dels nostres al govern del districte marítim de Gràcia.

La Dolors tindrà el valor afegit, el do de la ubiqüitat, com Sant Josep Oriol que al hora feia missa a la parroquia del  Pi i als Josepets a Lesseps, ella estarà al plenari de Barcelona i alhora amb alguna reunió de veïns als barris nord o a els Llisos en algun acte. 

No voldria tampoc oblidar als companys graciencs com en Xavier Florensa actual regidor de Joventut de Barcelona, que substituirà a en Jaume Oliveres al front de la Vicepresidència de la Diputació de Barcelona, i  l’Alex Lopez que ocuparà el càrrec de Portaveu al Grup Municipal de ERC, i ben aviat hi haurà un nou/nova Conseller/a al Districte per treballar i portar endavant el projecte de ERC a Gràcia. FELICITATS A TOTS!!        

  1. Àlex’s avatar

    Subscric al 100% el que dius, Carlemany, no goso afegir res més.

Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines