Youkai: Jyorougumo

febrer 11, 2009

La Jyorougumo (en japonès: 女郎蜘蛛), també coneguda com a Rakushinpu (en japonès: 絡新婦), Madaragumo (en japonès: 斑蜘蛛), Geishagumo (芸者蜘蛛) o Himegumo (媛蜘蛛), es mostra com una jove dama de noble família, refinada, molt maca i atractiva. Pot tenir tendència a vestir estampats que recordin les aranyes o les teranyines.
Entre els seus poders està ser capaç de comunicar-se amb les aranyes, controlar-les i usar-les com a espies i protectores, crear fils i teles i convertir-se en un monstre quan fa aparèixer vuit potes des de la seva esquena, tot i que només ho acaba fent com a últim recurs quan es troba amenaçada. En algun cas s’ha comentat que és immune a tota mena de verins i que és capaç de crear boles de foc amb les mans o la boca.
Com a criatura voraç, pot mantenir oculta una guarida on atreure desconeguts i capturar-los per alimentar-se d’ells.
Tot i això, podria ser que li agradés viure una vida tranquil·la, teixint i amb una companyia agradable, ja que busquen aparellar-se amb humans per tenir descendència que adquirirà les seves habilitats.

En altres llegendes es situa a la Jyorougumo lligada a petits llacs profunds o cascades, on tindria la seva guarida. Els poc previnguts viatjants són enganyats, i atrets per la bellesa de la Jyorougumo moren ofegats a les seves aigües. També es pot valdre dels seus fils per atrapar-los. Aquells rivals llestos que s’enfronten a la youkai utilitzaran aquests fils per lligar-los a alguna soca o roca propera, i així quan siguin estirats, la Jyorougumo s’endura una petita sorpresa.
Dins d’aquesta versió, es recull que en una ocasió un llenyataire va perdre la destral a l’aigua i que la Jyorougumo i li va tornar amb la condició que no parlés d’ella. L’home així ho va prometre, però mentre bevia més tard, va explicar el que li havia succeït i allà mateix va caure mort.

Entry Filed under: Cultura japonesa. .



Leave a comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


febrer 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« gen.   març »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Entrades recents

Blogroll

Categories