Rol amb nens: Primera sessió

juliol 11, 2016

L’ocasió ha arribat estant només amb el meu fill (la princesa dormia plàcidament) i he decidit que li ensenyaria com aniria el sistema dels daus. Per situar-nos he col·locat el mapa al nostre costat i ell m’ha demanat posar on estava i ha dibuixat un gran arbre prop del castell que s’ha convertit en “el Pi Gegant de la Princesa”, ja que estava a la vora del seu castell. Resulta que és un arbre màgic on hi viuen un munt de bestioles entre les seves branques i fulles (en especial ocells i esquirols).

IMG_20160710_122739

Aquí podem veure on ha aparegut el Pi Gegant al costat del Castell de la Princesa.

Seguint el que m’explicava he decidit anar introduint coses i de cop ens hem trobat submergits en l’aventura: al pi no hi quedava cap esquirol. Ha començat a passejar-se per les branques i tampoc ha trobat cap pinya, de manera que ha preguntat als ocells. Els primers han anat ignorant-lo o bé no sabien que els hi demanava fins que al final un pardal ha respòs a la seva crida (a partir d’ara serà conegut com a Pardalet, el gran amic del Potito). L’ha acompanyat a mirar on vivien els esquirols i han acabat trobant rastres de pèl negre a l’escorça del arbre. La pista els ha dut fins a les arrels del gran pi, on s’obrien diversos caus. Usant la seva capacitat de fer-se petit s’ha anat endinsant pels túnels fins que ha trobat unes rates negres força bel·licoses. Les ha fet fugir amb la seva destral i les ha perseguit. Llavors, immers en la foscor ha caigut rodejat pels seus enemics i dut al costat dels esquirols, que havien estat fet presos també. Com no podia veure ni enfrontar-se als seus enemics, la solució ha estat fer-se gran, molt gran, per sorgir sobre terra i obrir un pou, de manera que ara hi veia, els esquirols quedaven lliures i les rates corrien per totes bandes ja que les seves galeries s’havien esfondrat. Finalment ha retornat a la seva mida per buscar on eren enterrades les pinyes i les ha tornat als seus amics esquirols.

IMG_20160710_150621

En un moment de la partida

 

Ha acabat demanant més, però ja li he dit que esperaríem a sa germana per la propera sessió de conte inventat i així li donava temps per relaxar-se amb altres activitats. Primera experiència positiva i destacar que hem jugat bàsicament sobre el dibuix del mapa, gargotejant com avançava per les galeries i els canvis d’alçada que patia el personatge.

mapa segon dia

Així ha acabat el mapa després de visitar les galeries de les rates negres.

Entry Filed under: Rol amb nens. .



Leave a comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juliol 2016
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« març   oct. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Entrades recents

Blogroll

Categories