Youkai: Inugami

febrer 9, 2009

L’Inugami (en japonès: 犬神) és una criatura potencialment assassina amb aparença de gos i vestit amb una toga.
Els gossos al japó sempre han tingut connotacions especials, a part de ser considerats criatures fidels, lleials, amables i àgils com a molts altres llocs, se’ls creu capaços de detectar youkai amb aparença humana i tornar-se ferotges contra els enemics dels seus amos.
Hi ha una llegenda que explica que en l’antiguitat tenien l’habilitat de parlar, però que l’havien perdut al llarg del temps. A la tribu dels Ainu, de l’illa de Hokkaido, s’arriba a la consideració de que són criatures mig humanes.
Sobre la creació d’un Inugami hi ha varies teories però la majoria s’assemblen força, encara que varien en petits detalls. El primer pas es enterrar a un gos fins al coll deixant només que el cap sobresurti del terra (o deixar-lo ben lligat) i col·locar menjar al seu voltant. El pobre animal es desesperarà en no aconseguir-lo i passarà dies abans no s’arribi a morir de gana. Abans que això succeeixi i mentre estigui utilitzant les últimes forces bordant, reclamant l’aliment, se l’hi ha de tallar el cap (en alguns casos es menciona que sigui amb una serra de bambú). L’esperit de l’animal es presentarà i llavors se l’hi ofrenarà tot aquell menjar per tal de asserenar-lo.
Altres fonts parlen sobre rituals per invocar un antic gos, un Inugami que vagi lliurement o que l’enterrament del gos s’hagi de fer en una cruïlla de camins.
Per qualsevol d’aquests rituals hauria de ser necessària la presencia d’un Onmyouji, ja que l’aparició de l’Inugami pot comportar la destrucció del seu invocador si no es té el poder necessari per controlar-lo. Se’l considera un tipus concret de Shikigami (en japonès: 式神), familiar que acompanya als espiritistes.
Un cop controlat, l’Inugami és utilitzat com a instrument de venjança, ja que és un enemic fort, ferotge, brutal i terrorífic. Un cop hagi fet la seva feina, s’ha de vigilar quan torni, doncs s’ha d’estar preparat per enfrontar-se a la fúria d’un mateix, justa o no, ja que és la motivació de l’Inugami.
En alguns casos, pot intentar recuperar el seu antic cos, però al trobar-lo putrefacte, pot posseir al seu antic amo. El resultat seria el d’un ésser més fort, guarit de les seves malalties i afliccions, però amb comportaments esporàdics de gos. Ja sigui per haver arribat a aquesta situació o perquè l’Inugami acabi obtenint aparença humana, es pot reproduir donant com a descendència a Hanyou força poderosos.

Entry Filed under: Cultura japonesa. .



Leave a comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


febrer 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« gen.   març »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Entrades recents

Blogroll

Categories