El comercial d’ONO m’ha penjat.

… i no he pogut gaudir de l'oferta que em volia fer per canviar de companyia, i només per haver parlat en català. 

Abans de l'estiu a El mon a RAC 1 vn parlar de com desfer-se dels comercials pesats que ens assetgen per telefon. N'havia provat vàries, sense arribar a l'insult en cap moment, i, finalment, avuí ha succeït.

 

Aquest vespre he rebut una trucada d'un comercial d'Ono que em comunicava que tenen una nova centraleta "en la calle de la olla" i volia oferir-me els seus avantatges. Educadament he respost a les seves preguntes en català i fins i tot he repetit  més lentament un complicadíssim "no ho se" que no ha acabat d'entendre. En un moment donat i sense cap explicació per part seva ha decidit que ja no era digne d'escoltar la seva oferta i gaudir dels productes ofertats (que m'he quedat sense conèixer) i m'ha penjat.
 
Des d'aquí vull li vull agrair que hagi escurçat la trucada i recomanaria a aquesta companyia, i d'altres, que, si volen fer negocis a casa nostra si més no sensibilitzin els seus comercials en aquest camp. Sovint em passo al castellà  sense problemes però sempre amb educació i respecte, mai per imposició.  En aquests casos surt la vena radical i no baixo del burro.
 
Comentari econòmic: Pot una companyia permetre's el luxe de perdre clients comercials per la incompetència social d'un dels seus treballadors?( es presenta en nom d'ONO, no d'una subcontracta). Pensava, fins fa unes hores, que en la situació actual la resposta seria no.
 
 
 


One Response to “El comercial d’ONO m’ha penjat.”

  1. Wait, I cannot fathom it being so stirgathforward.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines