Voreres de 5 metres

Bon dia tot el dia.

Algú sap a qui m'he d'adreçar per demanar un identificatiu per la zona verda per la meva moto? Aquesta petició, que d'entrada pot semblar absurda, m'ha acompanyat aquest matí camí de la feina.

Segons vaig veure publicat al diari un dia d'aquestes vacances les motos no podran aparcar en voreres inferiors a 5 metres. D'entrada em sembla d'allò més raonable ja que com a peató també pateixo les molesties que provoquen alguns motoristes poc conscients de que no estan sols al mon (em nego a parlar de civisme). Que jo recordi a Gràcia voreres d'aquesta amplada no n'hi masses, potser les places.

Com que les places per a motos són insuficients se m'ha acudit que puc deixar-la a la zona verda. Habitualment la tinc en un parking però sempre hi ha ocasions en que la deixo davant de casa perquè l'he de tornar a agafar poca estona després.

Que passaria si totes les motos de Gràcia ocupéssim les places de zona verda? Què passaria si quan circulem respectéssim normes com no posar-nos un al costat de l'altre en els semafors? Aquest matí he fet la prova al carrer Mallorca (3 carrils) i no vull ni pensar el que passaria si ho fés a la Travessera.

De la mateixa manera que cal prendre mesures contra aquells que no saben estar al seu lloc circulant per les voreres per avançar un cotxe (altre cop a la travessera), seria bo facilitar-ne l'ús correcte. Per facilitar-ho tot s'ha implantat el bicing (sense comentaris sobre el funcionament) i s'han posat força parades, ves quina casualitat, allà on hi havia places de moto

Un detallet. Algú pot pensar que des de l'Ajuntament ja es fa alguna cosa doncs quan ha tornat de vacances s'ha trobat la ciutat (no m'he fixat a Gràcia) farcida e parkings per a bicis. No ens enganyem. La mateixa normativa prohibeix lligar bicicletes al mobiliari urbà així que resulta més senzill instalar correcuites places per a bicis que no garantir que es pugui deixar la bicicleta al carrer amb la seguretat de trobar-la sencera cinc minuts més tard.

Fins la propera.



One Response to “Voreres de 5 metres”

  1. Què passaria si quan circulem respectéssim normes
    si respectéssim totes les normes el caos circulatori seria monumental 😉

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines