Va d’eleccions (3). Democràcia hereditària.

Bon dia tot el dia.

No se si aquest concepte existeix en la política actual però en cas negatiu, caldria inventar-lo. Segur que no és monopoli de cap partit però a Barcelona s'està donant un fet que ja comença a fer pudor.

El bastó del batlle de la ciutat es transmet de generació en generació, com la corona de pares a fills. 

De cap de les maneres vull negar la possibilitat que ofereix el sistema que un alcalde renuncii a mig mandat. Tampoc vull negar la capacitat de nomenar el seu successor i no entro en la seva competència pel càrrec.
 
Però no m'agrada que s'hagi convertit en la manera d'assegurar l'alcaldia. No n'estic segur però em sembla que Barcelona només ha pogut triar un alcalde en igualtat de condicions i es tractaria d'en Narcís Serra. Algú el recorda?
 
Des d'aleshores tots els alcaldes han plegat a la meitat i han garantit al seu successor un ressò mediàtic i una propaganda pre electoral que no té preu.
 
Parlo del cas de Barcelona que és el que em toca de la vora. Segur que hi ha altres casos i segur també que aquesta pràctica no és monopoli d'un sol partit. És igual. No magrada el fet.
 
Quan es parla de revisar la llei electoral i regular el nombre de mandats crec que seria més interessant protegir el dret a una elecció llliure i realment democràtica evitant aquesta mena de pràctiques.
 
Alternativa? Que calgui la unanimitat del ple municipal corresponet per permetre que un succeesor es pugui presentar. Això deixa la porta oberta a casos de força major. Les llistes obertes també serien una alternativa interessant però en aquest cas no serienla solució.
 
Fins la propera 


3 Responses to “Va d’eleccions (3). Democràcia hereditària.”

  1. li estàs demanant a qui mana que canvïi les lleis que li permeten manar a ell? 😀

    Tens valor… 😀

  2. per cert, no hi ha forma de veure els missatges escrits? :-O

  3. Em sap greu això de que triguin a aparèixer els comentaris.
    Durant uns dies he trobat la bústia plena d’avisos de comentaris sorgits d’una màquina i el racó brut de propaganda i és per això que he activat tots els filtres possibles.

    JA n’he tret un a veure si així no cal moderar però s’eviten els spams aquests

    Fins la propera

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines