Home > Societat de la Informació i Noves Tecnologies > Bona sentència … a mitges

Bona sentència … a mitges

octubre 22nd, 2010 Leave a comment Go to comments

El Tribunal de la Unió Europea ha declarat que no es pot aplicar el cànon digital als professionals i a les empreses. És a dir, aquell impost que ens cobren cada vegada que comprem un CD o un DVD per si de cas es fan servir per fer alguna còpia il.legal. Una bona sentència sens dubte que demostra el que tothom sabia.

Ara bé, de moment només és il.legal el cànon a les empreses, ara falta que ho sigui també a nivell particular, perquè és del tot injust que aquells qui compren CD per copiar les seves dades personals, fotografies o altres, hagin de pagar aquest cànon.

Cada vegada hi ha més artistes que tendeixen a publicar la seva obra a Internet o amb llicències Creative Commons, i és que el mercat discogràfic ha canviat, i malgrat jo sigui dels que encara els agrada remenar per botigues de discos i comprar CD’s, ara els ingressos relatius a la música segurament han d’anar enfocats als directes o bé a vendre les cançons per Internet.

  1. greips
    octubre 22nd, 2010 at 13:35 | #1

    home, a mi no em sembla malament pagar un porcentatge (aquí hauriem de discutir) a canvi de poder baixar tot el que em roti. De fet és el que passa ara.

    El que no em sembla bé és que després de pagar encara em tractin de xoriço. I encara menys quan resulta que s’embotxaquen cada any 100 miions d’€ en cànons! (16.700.00.000 milions de peles! a que vist en peles impressiona?)

  2. Francesc
    octubre 22nd, 2010 at 17:15 | #2

    Si la SGAE (Sociedad General de Autores y Editores) reclama drets d’autor pels espectacles de les festes majors, per l’actuació dels esbarts dansaires, pels “playback”, per l’ús de la televisió dels casals d’avis, per escoltar música d’un aparell de ràdio en una perruqueria o per cantar a la dutxa, no és gens estrany que també cobrin un cànon cada cop que comprem un CD o un DVD, perquè tots plegats som uns presumptes pirates de la xarxa, quan ells tenen una patent de cors en exclusiva per buidar-nos les butxaces a tots els soferts consumidors de productes culturals.

  3. octubre 22nd, 2010 at 22:24 | #3

    El que jo sempre m’he preguntat és que si algún dia em troben que m’he “piratejat” alguna cosa, ¿em podran jutjar? ¿No he “pagat” per endevant la pena? ¿em poden jutjar dues vegades pel mateix delicte?
    Soc un mar de dubtes, a més d’un pirata declarat. Al menys em tracten com a tal i no hi puc fer res. Ni ells poden demostrar la meva culpabilitat. Curiós. Per la mateixa raó, comprar una botella de lejiu (arma usada per matar avies ultimament) també hauria de pagar un canon de mals usos.
    És tot un disbarat per cobrar sols alguns autors, no tots, atenció.

  1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines