Home > Castellers, Cultura Popular i Tradicional > Concurs de Castells

Concurs de Castells

El passat diumenge es va celebrar el Concurs de Castells. El concurs, com sempre, havia generat molta expectació ja que les entrades s’havien esgotat en només 30 minuts. Aquesta expectació no era tant per saber qui seria el guanyador, que ja era d’esperar. Sinó per la quantitat i qualitat de bons castells que es podien veure.

La sorpresa la va donar la Joves de Valls que contra tot pronòstic va quedar en segona posició amb un bon plantejament d’actuació anant a assegurar el 3 i el 4 de nou i després atacant el 5 de 9. Que en segona ronda la canalla de la colla Vella es fes enrere al pilar de vuit els va condicionar tota l’actuació.

Sóc un ferm defensor del concurs , i penso que mentre només hi hagi un concurs, aquest ha d’existir i s’ha de potenciar. Però també cal que cuidem una mica la imatge del món casteller i intentar castells que estan lluny de les possibilitats de la colla no ens fa cap bé a ningú i , d’aquests, se’n van veure molts.

I finalment, voldria parlar de Gràcia, que penso , va fer una actuació digna. Va descarregar tots els castells i va poder descarregar el 4 de 8 al concurs que era una espineta que la colla tenia clavada. A més a més, vam ser capaços de mobilitzar un munt d’acompanyants que espero molts d’ells ens acompanyin a partir d’ara a l’assaig. De totes maneres, que aquest èxit no ens desvii de l’objectiu verdader d’enguany … descarregar el 3 de 8.

  1. Gemma
    octubre 13th, 2010 at 14:16 | #1

    Un molt bon article Roger.

    Totalment d’acord en que hi ha colles suïcides i totalment d’acord que vam fer una actuació digna (perquè som una colla digna).

    Seguim potenciant el concurs perquè és tot un espectacle i una emoció difícil d’explicar a la gent que no és del món casteller.

    Ens veiem a assaig 🙂

  1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines