header image

Ecologia?

Posted by: cani | juliol 11, 2007 | 3 Comments |

M – Molt malament, molt malament,…

Ll – Que et passa ara?

M – Que s’està fent una “ecologia” per quedar bé, una ecologia que no sé que pretén.

Ll – Mira, com tot, la ecologia és una forma de marejar i dir mitges veritats.

M – Cert, com ara això de la velocitat.

Ll – Home, la velocitat te a veure amb el consum de combustible i …..

M – La velocitat sola no. El que estalvia consum, i per tant gasos, és la resposta del motor. Per exemple, el cotxe del cani gasta menys quan va a 3.500 voltes que quan va a 2.000 o a 4.500. El motor és més eficient i per tant gasta menys. Independentment de quina velocitat tingui engranada al canvi. I gastes més arrencant i parant constantment, o estar parat en un semàfor al ralentí. O sigui que s’ha de regular millor els semàfors i evitar el trencament dels fluxos. Mantenir un flux constant estalviaria més que res.

Ll – Veig que ho tens clar.

M – Només és haver fet molts cursets i saber una mica de motors de combustió interna.

Ll – Si anessin amb combustible ecològic.

M – Una altra. Ara resulta que la “solució” és el combustible d’origen vegetal. Vaja una fal·làcia.

Ll – Tampoc és cert?

M – Només una dada. Si els EEUU tots els cotxes que tenen haguessin d’anar amb combustible d’origen vegetal, saps quanta superfície de conreus necessitarien per fer-los?

Ll – Una mica….

M – Tota la superfície dels mateixos EEUU. O sigui és inviable.

Ll – Alguns països com Brasil en tenen molts de vehicles d’aquests i cada dia més.

M – Al Brasil fan servir la canya de sucre que els sobra i pensa que és una barreja, no tot és biodiesel, com en diuen. Només és una part i petita, per més que si ho comparem amb nosaltres una immensitat. Però, ¿aquí podem cultivar canya de sucre o alguna altra planta tan energètica?

Ll – I a més cada any arrasen selva per conreus d’aquests i altres. Com els transgènics.

M – I ara em parlaràs del dolents que son els transgènics, no?

Ll – Tampoc?

M – Un altra dia en parlarem. Avui parlem de l’ecologia dels combustibles i energies.

Ll – Llavors que hem de fer?

M – Primer de tot gastar menys. O sigui millors transports públics, especialment el tren. Preparar els edificis i vivendes per aïllar-los més. Potenciar l’escalfament de l’aigua per medis solars. Més energia elèctrica, ja sigui eòlica, fotovoltaica, o qualsevol altra.

Ll – I l’energia nuclear?

M – L’energia nuclear, no l’actual, si no molt més avançada, serà l’energia futura. El que passa  és que s’ha d’investigar més.

Ll – I la industria?

M – Més electricitat, creu-me. Per exemple, ahir van dir que el port de Barcelona estalviaria molta pol·lució si fos electrificat per evitar que els vaixells haguessin de fer servir els motors pel seu manteniment quan son a port. Que les mercaderies tinguessin una bona xarxa de trens per arribar i sortir del port. I un llarg etcètera.

Ll – O sigui que al final tornem a les infraestructures de sempre.

M – Exacte, falta més inversió en infraestructures i no donar sempre la culpa al particular. El que no vol dir que recomanin posar l’aire condicionat a 25 graus, cosa lògica.

Ll – Es que el primer que llegeix el particular és que per entrar i sortir de Barcelona, mai pot anar a 80, ni tan sols 60. Si estant sempre parats i fent cues. Per això mateix aquest ciutadà llegeix que aquesta normativa és només per recaptar més. Penalitzar a qui es passi. No resoldre el greu problema.

M – Si, sempre és més fàcil dir que la culpa és dels altres. Els que van en cotxe son els culpables de tot, i no és això. Els cotxes embruten, però també els camions, la falta de transport públic, etc.

Ll – Total, com sempre, posar una tirita en lloc d’operar la pústula.

M – Si, és com els nens petits, que es tapen els ulls i diuen que el món desapareix.

Ll – Però els nens ho fan com un joc, ni ells mateixos ho creuen, és una manera de cridar l’atenció.

M – Igual, igual, com els nens petits.

under: El dia a dia del mussol

Responses -

Tot això ho han fet sense ni tan sols donar-nos les raons de la decisió…

Cani.No puc creure, que siguin tan i tan incompetens en tot. Vols dir que no tenen assesors,quand prenen mesures,d’aqueste mena.

No pot ser que cada día es treguin coses del barret de copa.

Sempre tinc la sensació de ser una beneita.

S’ha de sensibilitzar a la gent per gastar menys carburants. D’acord. Peró aprofitar això per dir que un cotxe a 80 gasta menys que a 120, és una altra cosa, ja que depend de les circumstancies del vehicle. El meu, per exemple, quan gasta menys va a una mica més de 120. O sigui en cinquena i a 3.450 rpm. Si vaig a 80 amb cinquena vaig a 2.000 voltes com a màxim. O sigui per sota del rendiment optim del motor, el que significa que gasto més benzina i, en consequencia, faig més fums.
I amb l’etanol, tres quarts del mateix. Si contem el que costa, en energia, el conreu, la transformació, etc. veurem que “lo comido por lo servido” o sigui que no guanyem res d’energia. Contant també els gasos a l’atmósfera que fa la producció i l’utilització.
I després tenim l’encariment del sucre, blat de moro, cereals, etc. que comporta.
¿Estem disposats a no menjar per tenir cotxe? ¿Fins a quin punt?
Son preguntes amb mala llet, però que s’han de resoldre primer. Mireu Mexic i les tortillas.

Leave a response -

Your response:

Categories

Aneu a la barra d'eines