header image

Ecologisme de saló?

Posted by: cani | gener 23, 2007 | 3 Comments |

M – Estic preocupat amb aquesta noticia de que les “tortillas” que acostumen a menjar a centre Amèrica estan pujant de preu de forma increïble.

Ll – Si. El blat de moro ha pujat molt i, clar, la “tortilla” també puja. Una raó de mercat. ¿no?

M – No. Tot passa pel per culpa d’aquest ecologisme mal entès en que, per poder anar amb cotxe i presumir d’ecologista es fa servir el biocombustible  aquest que tantes avantatges diuen que te. Però fa pujar el blat de moro.

Ll – Però el carburant aquest bio és una avantatge, ¿no?

M – Mira, per fer el bioetanol, que és el biocombustible més comú, es fan servir cereals. Aquí Europa principalment cereals d’hivern, o sigui blat, ordi, etc. A Amèrica es fa servir bàsicament cereals d’estiu, o sigui blat de moro.

Ll – Cada país fa servir el que te més a ma.

M – Si, però això fa que la demanda de cereals augmenti i per tant el preu cada vegada és superior.

Ll – Fins aquí la llei de l’oferta i la demanda, com sempre.

M – Com sempre no. Ara el biocombustible, aquí mateix, te unes subvencions, desfiscalitzacions, etc. que el fan rendible. Però tot això no és l’oferta i la demanda.

Ll – Be, també l’agricultura te subvencions…

M – Mira, hem de veure que és el més important. Anar amb cotxe o menjar? Si premiem el fet de no embrutar l’aire amb carburants fòssils, hem de fer-ho sense malmetre altres coses. Per exemple el menjar dels més desfavorits. Si no estarem com sempre.

Ll – Si, però la gent necessita el cotxe.

M – Per anar on? No veus que si per tenir un combustible barat, hem de tenir l’estómac buit, ja em diràs quin negoci fas?. Només els més ben situats a l’escala de poder adquisitiu ho podran suportar, el que significa que si puja el combustible i es manté el menjar, hi haurà menys contaminació al haver-hi menys cotxes i la gent podrà menjar. Dic jo.

Ll – Però l’economia és molt més complicada d’això. La productivitat….

M – Anem a veure. Si no pots estar ben alimentat, ¿de quina productivitat parles?

Ll – Però jo em pensava que tu defensaves l’ecologisme, l’utilització dels nous combustibles, de les noves energies…..

M – Ho soc. No ho dubtis, però l’ecologia és sobretot, sobretot, equilibri, no ecologia de saló, aquesta que ens venen tant barata avui dia, que son ecologistes inclòs els que llencen papers al carrer o fan el botellon i ho deixen tot fet un merder. No hem de posar-ho tot en un dels plats de la balança. Mantenir l’equilibri és difícil, ¿qui ho dubte? Però fer les coses tant senzilles no és la solució. La llei de l’oferta i la demanda no sempre es fa servir. La llei aquesta és la llei de la selva. Els humans l’hem de matisar.

Ll – Això em sona a política d’esquerres.

M – Digueu-ho com vulguis. Per a mi els sers vius son el primer. Podem tallar un arbre, però hem de buscar l’equilibri, mantenir-ho de tal manera que la natura pugui fer la seva natural evolució. D’altre, això no funcionarà.

Ll – En definitiva és un repartiment de poder ¿no?

M – Mira, avui he sentit una frase que va que ni pintada. “Crec tant poc en el poder, que dubto inclòs el que defenso”

Ll – Tu sempre tant extremista.

M – Ara que he dit?

under: El dia a dia del mussol

Responses -

Jo no hi entenc d’economia ni de mercats, només sé que sempre reben els més desafavorits. Quan més pobre, pitjor. Que mengen tortillas? pos au, les apugem un 300%. La mateixa merda de sempre. No sé si heu vist que ara la multinacional farmacèutica Novartis no vol vendre la patent de medicació de genèrics a l’India, perque segons ells, no els surt a compte. Què es pot dir davant d’aquestes situacions? que vivim en una gran merda, i tots hi col.laborem d’una manera o una altra.

Això volia reflectir. és més important que un senyor ric ompli el diposit que no pas un pobre mengi.
Així anem malament.

Lortab http://hotsearch.biz/Lortab.html
[url=http://pharma-search.info/Lipitor.html]Lipitor[/url]
Impotence

Leave a response -

Your response:

Categories

Aneu a la barra d'eines