header image
 

Apple vs Beatles

Que la poma és la fruita que més ha canviat el món no és cap secret. Eva segurament no va fer aquesta reflexió al Paradís quan va enredar Adam. Però a aquestes llegendes bíbliques ara cal sumar-hi el combat que en ple segle XXI han portat aquests mesos a dos mites de la postmodernitat als tribunals. Un jutge ha resolt que el grup informàtic Apple Computer podrà usar el logotip de la poma al desestimar una demanda d’Apple Corps, la companyia encarregada de protegir els interessos comercials dels Beatles.

Apple Corps entenia que l’empresa informàtic havia trencat un acord de 1991 al comercialitzar l’iTune, sistema d’emmagatzematge de mp3. Aquest acord entre les dues companyies les comprometia a no entrar a l’àrea de negoci de l’altra. Però el jutge ha solucionat l’assumpte indicat que l’iTunes no només s’usa per emmagatzemar música sinó també altres continguts. La qüestió és que una i altra companyia tenen com a logotip una poma. En el cas de l’empresa del quartet de Liverpool, una poma verda mentre que l’empresa creada per Steve Jobs i Stephen Wozniak s’identifica amb una poma mossegada i de colors.

El més bo del cas és que després de tot aquest litigi, el jutge que ha resolt el cas va reconèixer que tenia un Ipod. Algú pot dir, doncs, que la vida no seria un malson sense una mica de música?

~ by assajos on 8 maig 2006.

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines