ben mirat….

setembre 22nd, 2006

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ha presentat la nova campanya publicitària. A mi m’ha agradat força, és intel·ligent i atractiva, tot el contrari que alguns fatxes, els de sempre, els quals es dediquen a carregar contra tot allò que és català. Jo, de fet, els estic agraït. Sense ells no hi hauria tants independentistes com hi ha, doncs n’hi ha per convició, però també n’hi ha mots per reacció. Qui no coneix a algú que en el passat era més aviat neutre que després d’una bona ofensiva anti-catalanista s’ha convertit en una fera “radical-independentista”? 😉


7 Responses to “ben mirat….”

  1. Gracienka on setembre 22, 2006 8:07 pm

    Jo l’anunci aquest, l’he vist, i té coses bones i d’altres no tant. Evidentment posa en boca de tots la necessitat de tenir una selecció esportiva catalana, almenys que els nostres jugadors puguin triar amb quina selecció volen jugar, cosa que ara és impossible. Evident.
    Però d’altra banda, hi he trobat una petita incoherència, a vere què en penses. Els nens, amb diferents samarretes de diferents seleccions, acaben treient-se-les i jugant tots junts al futbol. Sense samarretes, per tant sense colors, entenc desvinculant-se del sentiment de jugar per una nació.
    En canvi, en el darrer moment, la càmara enfoca el pit del nen que duia la samatrreta catalana, i li enfoquen el cor, com dient ” Tot i que no du samarreta, porta Catalunya al cor” o algo així. No és una mica extrany? vull dir, volen donar la sensació de unitat entre nens, sense països que destaquin, pero al nen catalá li atorguen el sentiment de nació. Ai no sé, és complicat d’explicar, però això que utilitzin nens en els anuncis, i més d’aquest tipus, no m’agrada.
    Evidentment, em refereixo que aquest anunci implica una gran càrrega politica, pel que ja tenim una bona polèmica servida.
    Jo ja vaig veure com el PP també utilitzava anuncis amb nens, i desde aleshores no m’agraden aquestes tàctiques, tant sovint emprades …
    No obstant, l’anunci reivindica una necessitat, i un dret de la societat catalana, tot i que encara el marc legal no està preparat per atorgar-nos-ho. S’hauria de canviar el marc legal, doncs.

  2. Gracienka on setembre 22, 2006 8:09 pm

    utia, perdona la parrafada 😉

  3. Àlex on setembre 23, 2006 12:00 pm

    Gracienka, entenc el que dius, tot i que no ho acabo de compartir. Tinc un nebot que juga a hoquei i que té la samarreta catalana. Com li diràs algun dia, potser, que no podrà jugar amb la seva selecció? que l’anunci (l’he penjat al meu bloc) vol despertar el sentimentalisme, d’acord, però justament són els sentiments els que juguen aquí. Per això els cou tant. Perquè és la crua realitat.

    Per cert, Roger, benvingut als blocs, encara no hi havia entrat

  4. roger on setembre 23, 2006 12:16 pm

    hola carina, jo el que he ehès amb això de que es treguin les samarretes de diferents seleccions és que li fan costat al català, com dient-li a l’espanyol que ja s’ho farà, que es queda sol amb el seu plantejament.

    salut a tothom!

  5. Gracienka on setembre 23, 2006 6:55 pm

    Ups, Ens coneixem?? ets en R.T.?

  6. luisan on setembre 25, 2006 1:41 pm

    No, lo que pasa es que son unos niños gays y les gusta corretear sin camiseta como si estuvieran en el cuarto oscuro del Arena.

    En sí, como todo lo que rodea al fútbol, el anuncio es una chorrada.

    Y disculpas para los nacionalistas de la fracción futbolera, tanto a los rojigualdos como los señeraires

  7. roger on setembre 25, 2006 6:07 pm

    Sí gracienka, ho sóc.
    A veure si ens veiem algun dia per gràcia, en alguna diada, o pel concurs… i recordem vells temps. Salut!

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Lloc web

Speak your mind