07
març
09

El nou CEIP comença a caminar… cal trobar-li un nom.

El proper dia 18 es farà la “jornada de portes obertes” de la nova escola que estarà ubicada al entre els carrers Bailèn i Quevedo. La presentació de la nova escola es farà a la seu del Districte. Sens dubte és una bona notícia!!!.

A més ja s’ha anomenat la directora,  de ben cert necessari perquè el nou romani_tnprojecte educatiu tingui una veu, comenci a visualitar-se com una realitat més enllà del paper … ara cal que les dependències provissionals a la plaça del Poble Romaní estiguin a punt. Ho vam dir al PAD:  l’educació és una prioritat.

Ara bé… Si us plau… posem-li un nom, que no sigui el del carrer per simple mandra, desidia o “tanmetanfutisme” com -amb tota la raó- en Lafarga va reclamar en l’audiència celebrada desprès del darrer Plenari. Que no ens torni a passar com amb el Secretari Coloma!!!!

Que és Bailèn? Quins valors incorpora a una Escola? Una Batalla militar, a més del nom del poble de la província de Jaen on va produir-se la batalla. Podem veure el Wikipèdia:

La Batalla de la Bailén és una batalla que es va produir en el si de la Guerra del Francès, durant les Guerres Napoleòniques que va suposar la primera derrota del potent exèrcit napoleònic conegut com la Grande Armée. Va tenir lloc el dia 19 de juliol de 1808 al costat de la ciutat de Bailén, a l’actual província de Jaén. Va enfrontar l’exèrcit francès que comptava amb 21.000 soldats comandats per Antoine Dupont de l’Etang, el general Dupont, amb un exèrcit espanyol una mica més numerós (uns 24.000 homes, entre regulars i milícia) comandats pel general Francisco Javier Castaños. L’exèrcit francès va ser derrotat i fet presoner, en la que fou la primera derrota militar de Napoleó. En aquesta batalla es va distingir un oficial amb una dilatada carrera i que temps a venir seria l’alliberador de l’Argentina, Xile i Perú: el general José de San Martín.

secretari-colomaI qui fou el Secretari Coloma, que dona nom a un carrer i a un Institut? Introductor de la Inquisició a Catalunya i instigador de l’expulsió dels jueus. Mirem el Graciapèdia:

Joan de Coloma (Borja, Aragó, 1442 – ? 1515), de pare empordanès. Secretari des de 1462, de Joan II de Catalunya i Aragó, i protonotari de Ferran II. Intervingué en les capitulacions de Santa Fe (1492) que redactà i signà en nom dels monarques, fet que permeté la realització del primer viatge de Cristòfor Colom. Afavorí la creació del Tribunal del Sant Ofici (Inquisició) i va donar el seu suport perquè aquesta entrès al Principat de Catalunya. Fou partidari de l’expulsió dels jueus, malgrat haver-se casat amb una conversa. Les seves possessions territorials eren dins el regne d’Aragó, com la baronia d’Alfajarín, i de València, i des de 1512 fou comte de Salinas.

Hem de canviar-ho!!! Ja ha passat massa temps de queixes pel nom. Amb el Grup de treball del nomenclator o amb el nom que sigui, dins la Comissió de Cultura del Districte, cal donar una resposta en positiu a la demanda de molts pares, mestres i ciutadans que volem que els noms (i més en els “temples de l’educació”) corresponguin a uns valors coherents amb la solidaritat, la tolerància, el coneixement, la ciència, les arts… i no pas amb allò que generen les guerres, l’odi, la intolerància, la xenofòbia…. Està a les nostres mans!!!




0 Responses to “El nou CEIP comença a caminar… cal trobar-li un nom.”


  1. No Comments

Categories

My Fieldset
  1. (required)
  2. (valid email required)
 

cforms contact form by delicious:days