dissabte, octubre 8th, 2005...1:51 pm

Reflexions Batakadundies

Jump to Comments

Dilluns passat, dia 3 d’octubre, el rellotge digital vermell que s’allotja sobre el vidre de la peixera de l’estudi de Radio Gràcia marcava les 21:04 aproximadament, el butlletí de noticies estava apunt d’acabar, ja parlaven de Messi, i per tant d’esports. Tot seguit va sonar la falca la radio, i la llum vermell es va encendre… Estava en el aire, començava per fi la tercera temporada del programa cultural més irreverent que jo mai he escoltat, i casualment el presento jo, Batakada RadioActiva

Batakada Radioactiva va néixer al vols del setembre de 2003, la primera emissió va ser el dia 6 d’octubre d’aquell mateix any, al cap d’uns mesos, el 20 de febre de 2004, vam guanyar el nostre únic premi “la poya blava 2004”. Han passat setmanes, mesos, anys, moltes entrevistes (des de la primera a Santi Gerhard, sots-president de l’Esbart Comtal i Bastoners de Barcelona, passant per Albert Mussons, conseller de cultura de la Vila de Gràcia, el cantant de Brams en Titot, i fins i tot al bateria de Els Pets Joan Reig, i moltisima gent amb noms i cognoms que es mullen per la cultura del nostre pais), col·laboradors (l’imitador Marc Elias, el reporter Romesco, en Ses Lluçà, la iaia Paquita, el Senyor Burrit, la nostre contacontes Laia Ramiro, la nostre primera critica la Sra. Pruna, el Cantant Palestra….), tècnics de só (en Gabriel Palomas, la “Endevina” López, l’Albert Armenter…).

Ha passat molt de temps i l’Oriol i jo continuem amb les mateixes ganes de tirar endavant aquest projecte. Recordo el programa numero 10, estàvem realment eufòrics per a nosaltres allò era com un somni, ara portem gairebé una setantena, llàstima que algun dia ens vam descomptar i ara no sabem el nombre exacte.

La setmana passada vam començar la tercera temporada plena de canvis, com per exemple:

– En els primers programes d’aquesta temporada l’Oriol no hi serà durant tota l’hora, com era lo habitual, ara es dedicarà a fer una secció on ens explicarà coses curioses sobra la cultura de nostre país. També em fitxat a la Bàrbara Gerhard, una jove dansaire de l’Esbart Comtal que des de fa 12 anys que balla en aquesta entitat, que ens farà un secció anomenada “El diccionari Tradicional” on ens explicarà el significat de paraules com almorratxa, terços, clos, mitenes, acotxador…

Batakada RadioActiva sempre ha destacat per la seva part irreverent i també per la seva part musical, per això em volgut que en Xavi Parra ens faci una secció anomenada “Versions amb Ç”, on agafarà temes molt coneguts de la cançó espanyola i les adaptarà al català actual. En la primera interpretació, dilluns dia 10 d’octubre, en deixarà gaudir d’una versió de “Eva Maria se fue buscando el sol en la playa” adaptada i re-batejada com “La Rosalia se’n va a fer-se uns raigs uva”. Aquesta secció promet molta diversió i timpans trencats…

Des de el primer dia l’equip de Batakada vam voler apostar per l’autocrítica, primer li preguntàvem a la gent del carrer o coneguts que pensaven, que els hi havia agradat més o menys, però a mitjans de la temporada passada l’Oriol va tindre la brillant idea d’afegir una secció d’autocrítica al final del programa. Aquest any gaudirem de les critiques de la Sra. Poma (Judit Fàbregas), una bona estudiant de Batxillerat que aspira a ser periodista algun dia.

– Com a tècnica de Só, seguirà Mar Serra, com en casi tota la temporada passada, ella ens aportarà tots els seu coneixements de radio i també l’elecció de la “Cançó Tradicional DMA” (una cançó catalana actual que dins de molts anys pot arribar a ser Tradicional).

-I per acabar, jo, Roger Giménez, intentaré presentar, entrevistar i distribuir joc amb els meus col·laboradors intentant que aquest programa gaudeixi de la millor qualitat que nosaltres podem donar.



2 Comments

  • colta! i perque no els graveu i els pengeu de la web per als que no poden escoltar-ho en directe? 🙂

  • Ja ens agradaria i estem en fase de fer-ho… tot de mica en mica…
    Per desgracia de tots Radio Gràcia te uns ordenadors que van a pedals, i sempre va tot de cul…

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines