<

Hola!!

Després de molts mesos sense actualitzar coses interessants per falta d’idees, d’inspiració, de temps i per mandra, actualitzo amb un post importantíssim per a mi.

Avui es celebrava, a Premià de Mar, el “Torna a casa 2008”; un acte anual de la Fundació CRAM (Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins) que consisteix en alliberar les últimes tortugues marines que han estat assistides al centre durant els mesos d’estiu i que ja s’han recuperat.

A més, també és un acte de sensibilització ciutadana, ja que l’alliberament es fa públicament i hi ha diversos tallers infantils, concursos i exposicions sobre la problemàtica de les espècies marines en regressió del mar Mediterrani, etc. L’acte també compte amb la presència de mitjans de comunicació i autoritats.

Per a realitzar aquest acte es necessiten forces voluntaris perquè hi assisteixen més de 2000 persones de públic. Doncs jo hi he participat!!! =D *O*

La convocatòria era a les 8:00h al CRAM i quan hi he arribat he estat una estona desplaçada perquè tothom es coneixia i jo no coneixia a ningú..però per la meva sorpresa m’he trobat a una noia que vaig conèixer al Zoo, fent el Treball de Recerca. Havia vingut a acompanyar al seu pare, que era el voluntari, perquè ella té 17 anys i no l’han deixat participar, es diu Cristina i m’ha fet molta il·lusió que hi fos!!

En tota l’èrea de l’acte hi havia diverses zones i els voluntaris hi estàvem distribuïts per grups organitzats i assignats pels coordinadors; cada grup tenia un responsable. Tot i això no hem seguit gaire la nostra assignació, perquè ens hem anat distribuïnt per on fèiem falta.

A mi m’ha tocat a la zona de premsa (Justament amb el pare de la Cristina i, per tant, amb ella!! =D), però com que erem 5 o 6 i la tasca la podien fer 1 o 2 persones, he participat en altres tasques, com per exemple en la de natejar la sorra a la zona del concurs de figures de sorra, perquè faltava un quart d’hora perquè comencés el concurs i encara quedava bastant tros per netejar. La gent és una porca!! Estava tot ple de merda, però el que més abundava eren les colilles de cigarro i els pals de xupa-xups!! ¬¬ I a sobre ho recolliem sense guants ni res…i pensar que per allí hi han passat les babes d’algú…eeeccsss!!! Yell Però no hi havia més remei…u.U’ (Tranquils que m’he rentat les mans!!!).

També hi havia un equip de bosseig que anava a buscar brossa al fons marí i després, tot el que trobéssin, ho exposaven perquè el públic veiés les barbaritats que la gent hi llença, amb informació de quant tarden en degradar-se diferents tipus de materials com llaunes, tretabrics, plàstics, papers de diaris, brossa orgànica, etc. Però sabeu què hi han trobat??? Una moto!!! Sí sí, una moto!!! I es veu que cap al port n’hi havia dues més que no han pogut treure de la merda que tenien enganxada…¬¬ De veritat que he alucinat i encara ho faig!!! O.o La gent es dedica a tirar motos al mar per hobbie o què?? Però com pot ser?? ¬¬ És tant trist..i tant alucinant…és tant patètic…tant depriment…

Ara em sembla que us mereixeu un petit descans de tanta narració i us posaré unes fotos que he fet mentres muntàvem les coses (si cliqueu a sobre s’ampliaran):

Aquí estaven muntant la part del concurs de figures de sorra:

Preparant l'espai pel concurs de les figures de sorra.

I aquí l’estaven natejant, un cop acabat o gairebé acabat de muntar:

Natejant l'espai del concurs de les figures de sorra un cop muntat.

Aquí preparant les balles pel públic, a la zona d’alliberació de les tortugues:

Posant les balles a la zona d'alliberació de les tortugues marines. Portant les balles cap al lloc corresponent (zona d'alliberació).

Muntant la botiga:

Muntant la botiga...

I, finalment, les imatges de premsa, la meva zona!! ^^ :

– Primera distribució:

La primera distribució del material de la zona de premsa.

– Segona distribució:

Segona distribució de la zona de premsa.

– Distribució final i gent del meu equip ^^ :

Distribució definitiva de la zona de premsa xD I els meus companys de tasca ^^

– La taula!!

La taula de premsa.

– Foto de grup!! (Aquesta no l’he fet jo):

Foto de grup!

– Jo passant cubs plens d’aigua, en cadena!! I buits també xD (És una foto feta per un altre del grup i jo sóc la que està d’esquena agafant els dos cubs plens d’aigua, però per l’altre cantó me’n vénen dos de buits xD):

Jo en cadena! xD

Ara tornem a la narració!! A part de participar en la neteja de la sorra també he participat en la tasca d’omplir en cadena els recintes on s’havien de posar les tortugues abans d’alliberar-les, amb aigua de mar (com us mostro a la foto anterior); perquè a la cadena hi faltava gent. Hem fet una cadena des d’on trenquen les onades fins als recintes amb cubells plens d’aigua del mar. Quan hem acabat he tornat al meu lloc (premsa) i els altres han seguit amb la tasca que tenien assignada.

També hi havia un grup que s’encarregava de servir xocolata desfeta i, evidentment, n’he pogut gaudir d’un got ^^

Més tard, la nostra responsable ens ha cridat a dos persones perquè ens poséssim a la zona d’alliberació reservada per la premsa, perquè la gent s’estava començant a apropiar del lloc…O sigui que m’ha tocat fer de “segurata”: “No passeu, que està reservat per la premsa“, “si us plau, pots tirar en darrera? és que aquí només hi pot ser la premsa“, etc. Però com sempre la gent ha fet el que ha volgut! Perquè la premsa no venia i la gent es queixava i es queixava de que el lloc estava buit..i que si no poden posar-s’hi, que la premsa està allà gravant la tortuga i que el lloc està lliure, que no sé què…total, que al final s’han apoderat del lloc…u.U’ Perquè jo sola contra tanta gent..era impossible!! T_T A més totes les bronques eren per a mi: “Nena, que no veiem! Diga’ls que s’ajupin!“. Hi havia una zona reservada per a nens de 6 a 12 anys i el que ens han dit al principi de tot, a la presentació de les 8:00h, ha sigut: “La zona de primera fila està reservada única i exclusivament a nens de sis a dotze anys sense cap excepció!!” I evidentment això tampoc s’ha complert!! ¬¬’ A primera fila hi han arribat a haver-hi nens de 3-4 anys..i a mi m’ha tocat fer de “cangur”, perquè els pares tota l’estona m’estaven preguntant com estava el nen (perquè ells per culpa de les balles no podien passar i no l’arribaven a veure), fins i tot un que li he preguntat com estava i m’ha dit que volia la mama (tenia 4 anys) i l’he hagut de treure i portar-lo amb unes noies que eren les seves responsables…i com això mil coses..u.U’ En lloc d’impedir el pas, que era el meu “deure”, he acabat moderant el lloc, intentant impedir que es molestessin uns als altres i portant nens cap a primera fila, donant informació als pares de com està el seu fill que tenen a l’altre costat de la balla…¬¬’ (que a primera fila ja hi havia una voluntària amb la tasca assignada de vigilar els nens, que aquesta no era la meva..) ¬¬ De veritat que ha sigut taaant agoviant!! ¬¬ A més la gent quan estava descontenta amb algo em donava les culpes a mi..jo feia el que m’havien dit els responsables del CRAM, res més!! ¬¬’ En fi…quan s’ha acabat l’acte m’he quedat taaant descansada…xDDDD

Ara us deixo les imatges de l’alliberament, les figures de sorra i l’exposició de “Neteja del fons marí” (amb la moto):

– L’alliberació:

Una de les tortugues ^^ Alliberant una de les tortugues. L'alliberació de l'última tortuga.

La tercera foto és l’alliberació del Víctor Amor, l’última tortuga que han alliberat i que la majoria de l’equip s’han emocionat, perquè feia bastant que l’estaven cuidant…

– Figures de sorra:

Una figura de sorra. Figures de sorra.

– L’exposició del que hi havia sota el mar…¬¬’

El que s'ha trobat al fons mar
</p>
</div>
<div class=novembre 8th, 2008 at 11:03 pm



2 Responses to “Torna a casa 2008 (CRAM)”
  1. 1
      Laia says:

    Caaaarai quin superpost noia! Doncs jo no ho sabia, però si ho hagués sabut tmb hi hagués anat, és una experiència molt maca! Me n’alegro que t’ho hagis passat tan bé!!! Però… pensa que en realitat és millor que a la piscina no hi hagués dofins dona… Que això vol dir que estan en llibêrtat sans i estalvis ^^

    petonets!

  2. 2
      Èlia says:

    Hola Laia!! Gràcies per comentar-me ^^

    Sobre els dofins tens raó, millor que no n’hi haguessin ^^ Però em feia il·lusió veure’ls…jejeje però sí sí, millor que no hi siguin ^^

    Doncs això es fa cada any, si vols l’any que ve hi podras participar..i potser ens coneixem i tot!! =D

    Petons per a tu també!!^^