<

Hola, sé que normalment trigo més en actualitzar el blog, però necessito donar la meva opinió sobre el que li passa al Cesk Freixas.

Suposo que més d’un/a ja n’estareu al corrent, així que només faré un petit resum i seguidament explicaré el meu punt de vista.

Aquest dissabte 29 d’agost, a Figueres, hi ha d’actuar en Cesk Freixas al Festival Acústica 2009, però Ciutadans i el PP li han posat pegues demanant a l’Ajuntament que no el permetessin actuar argumentant tot tipus de mentides: Que és violent perquè forma part de partits radicals, que està a favor de Terra Lliure perquè va actuar a un acte per commemorar els 30 anys d’estratègia independentista, que les seves cançons promouen l’odi i la violència, entre altres acusacions.

Finalment, l’Ajuntament de Figueres va acceptar la seva actuació i el PP ha comunicat que si realment s’efectua l’actuació, el portaran a la fiscalia. A més, ell mateix va penjar un comunicat al seu blog per aclarar el que pensa i el que canta, però tot i així, el PP no canvia d’opinió ni de pensament.

Em sembla un atac directe a la llibertat d’expressió. Les lletres de les cançons no promouen violència ni odi, simplement descriuen el món real des del punt de vista crític i del Cesk, que per alguna cosa és qui escriu les cançons. A més, he anat a més d’un dels seus concerts i són molt pacífics i tranquils.

Penso que la música és un mitjà per expressar el que un sent i pensa, com la poesia, per això no importa si canta sobre política, estat social o sentiments, perquè això és el que ell sent; i a qui no li agradi que no l’escolti ni vagi als seus concerts.

Sobre el fet de militar en tal partit o votar a tal altre, és cosa de la seva vida privada i no n’hem de fer res. Com a cantant compleix la normativa vigent, perquè sinó ja no l’haurien deixat actuar en cap concert passat i això és el que compte; perquè la seva vida privada, és seva i de ningú més.

Si realment fos violent com diuen, no es dedicaria a cantar i a intentar sensibilitzar i conscienciar la gent a través de la música, aniria directament a trencar vidres, cremar contenidors, insultar, etc, etc, etc.

Contràriament al que pogueu pensar, jo no sóc independentista, però no per això vol dir que no pugui anar als seus concerts. M’agrada la seva música, la seva veu i les seves cançons. M’agrada la seva manera de pensar, que intenti avançar sense violència, que utilitzi la música com a vehicle, que sigui sincer, que segueixi els seus ideals sense trepitjar als altres, que respecti als qui no pensem exactament com ell, etc. El Cesk no intenta convèncer a ningú, només expressa el que sent, el que pensa, el que viu cantant i intenta que comprenguem el seu punt de vista. Perquè pensar diferent no vol dir que es pugui comprèndre a l’altra persona. El que tenim clar tant ell com jo i més gent, és que de braços plegats mai avançarem i ell creu que la música és un bon camí per fer-ho. Doncs endavant, Cesk!!!

Així que a la conclusió que arribo (i que hem arribat tots els que el recolzem) és que el censuren per expressar el que pensa.

Finalment faré publicitat d’un grup al Facebook que vaig crear ahir, cap a les 15:00h, en suport al Cesk i ja som 759 membres en aquest moment (augmenta en qüestió de minuts, i a vegades segons) però no n’hi ha prou!! El Cesk ens necessita!!!

SOLIDARITAT AMB EL CESK!! A FAVOR DE LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ!!

agost 26th, 2009 at 1:46 pm


3 Responses to “Suport al Cesk!!!”
  1. 1
      greips says:

    jo en aquests casos apostaria per la via contrària: ignorar-los.

  2. 2
      Mariano Muniesa says:

    Hola.

    Interesante tu blog… encara que no tinc facilitat para parlar, pot entendre el catalá més o mens bé.

    Tornaré per aquest blog… Grácia es un dels llocs que més m’agradan de Barcelona.

    Solidaritat amb Cesk!

    Una abraçada, fins aviat

  3. 3
      Elle says:

    Hola Mariano ^^

    Me alegro q te guste el blog =) Si quieres puedes hablarme en castellano, q no me importa 😉

    Me alegro de q vayas volviendo =) Gràcia es mi barrio, he vivido allí hasta los 18 años (ahora tengo 21) y aunq ahora vivo al lado de Sants sigue siendo mi barrio. Tengo muchos recuerdos allí y tbn es el sitio q más me gusta de Bcn, supongo q más por haber vivido gran parte de mi vida allí q por otra cosa, pero aún así, Gràcia es especial, magnífica y distinta, para mí =D

    Un abrazo =D