Prego subtitulat

Després de molts dies sense penjarposts al bloc, això si he col·laborat amb molts delsvostres, i he penjat algunes de les meves fotos a la galeria, donatque feia molt temps que ho volia fer, però em feia una mica depotser “vergonya”.

Avui he pogut llegir a alguns diaris, lapolèmica de la primera “herència” de en Clos al seucompany de partit en Jordi Hereu.

Es tracta del prego de lafesta major que farà l’escriptora Elvira Lindo, senyora ambtots els respectes, nascuda a Cadis i que es declara madrilenyad’adopció que malauradament no parla català, ensdirà el prego en castellà. La primera pregunta que emve al cap al respecte del "cosmopolitisme" del regidorCarles Martí, es: A casa nostre no hi ha ningú proucapacitat ?, el segon pensament es aquell, que van patir moltespersones durant el regim franquista de que parlar en català nofeia fi, i la burgesia es dirigia al servei i a les seves amistats en“castellano”.

Repeteixo no tenim cap persona que siguin o no delmon de la cultura o del que sigui a cap sector: esports, cultura, entitats…., per dir el prego de la capital dela nostre nació, si mes no en el nostre idioma?. No se li potdemanar a la Elvira Lindo que faci un esforç per dir-ho en catala? o , com a mal menor un mix catala-castella com fa laManuela de Madre?

Doncs la primera tasca del nou alcalde seràposar, o una traducció simultanea o uns subtítolsprojectats a la façana del ajuntament, com al Liceu, si mes noper fer complir la normativa lingüista que hem aprovat, en elmini estatuet no?.

Crec Sr. Hereu que li ha de demanar la receptedel prego gracienc al Regidor Martínez, vist el èxitdel darrer, on el molt honorable conciutadà Francesc Vilaplanava fer un discurs emocionant que va omplir de gom a gom la plaçade la Vila i que fins i tot va fer emmudir el prego dels“alternatius”. I recordar tambe el del any passat amb la Remei Sipi.

Amb un somriure imagino a en Ricard Martínezdiguen allò d’en Laporta : Que n’aprenguin!!!

  1. Àlex’s avatar

    Com que sé que tu ets modest, us recomano fer una ullada a les fotos, sobretot la part de persones, molt maques

  2. Toni’s avatar

    Ja ens hi podem anar acostumant. O es que darrerament no heu vist les televisions de la Generalitat?
    Cada cop es pitjor.
    Com a minim al districte de Gràcia cuida l’idioma propi del pais.

  3. cani’s avatar

    No en sabia res. Deu meu, ara ens parlarà en Manolito gafotas de com son les Festes de la Mercé. ¿En sap alguna cosa de les festes d’aquí? ¿Li interesen? més enllà del nom que pugui donar per seguir venent llibres.
    I ho farà desde NY, ja que, si no ho tinc mal entés, viu allà molta part de l’any. ¿Deu ser per això? volen fer una sortida de la Mercé més internacional. Com que la faran inspirada en la Gran Poma.
    Jo també em pregunto ¿No hi havia ningú més?
    Que agafin algu que tingui alguna cosa a dir relacionada amb les festes, Barcelona, el mediterrani, els coloms de la plaça Catalunya, les gavines del Raval, etc. o millor el paisatge turistic que formem el que vivim aquí, per exemple.

  4. Dolors’s avatar

    com a personatges del mateix ram infantil i amb plus internacional les tres bessones…

  5. carlemany’s avatar

    Si, companys i companyes, aixo es el que tenim, a la capital de la nostre nacio, un alcalde i alcaldable de ESADE, el dia de les eleccions faran un especial….. ens podem imaginar un alcalde socialiste que surti a la portada de la revista de ESADE com a noticia de prendre el carrec….em sembla de dialeg dels germans Marx, pero en cap cas per que em goberni. I vosaltres que en penseu?

  6. Dolors’s avatar

    perdona però no t’entenc?

    què passa amb ESADE? pq. et dic una cosa si hi haguessin estudiat, una altra cosa no, però sortirien preparat de bén segur.
    Tant de bo jo tingués la pasta per a poder estudiar un màters del seus…

  7. carlemany’s avatar

    Dona Dolors, preparats si de segur no et nego elprestigi de ESADE com a escola pero la veritat es una escola de negocis, es a on va en Pujol,Mas i en Duran per fer master Class, el professorat massa d’esquerres no sembla i el seu laicisme……ja et dire

Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines