06
març
09

Agustí fas demagògia….!

El portaveu de CiU al  districte de Gràcia, Carles Agustí va demanar la meva dimissió al darrer plenari, vaig pensar que era un “excés verbal” i així s’ho vaig manifestar en acabar, semblava que així també ho entenia. Avui m’envien un correu amb el seu escrit al bloc, on a més m’acusa (juntament amb la consellera Alícia Fernandez) de no fer res. En fi, des d’ací li responc (perquè no pugui dir que qui calla…):

Benvolgut Carles,

agustiEt torno a respondre el mateix que et vaig dir al Plenari: Fas demagògia i la demagògia es fa quan no es tenen arguments. Dir que vaig frivolitzar sobre la pobresa és simplement mentir. Jo vaig ironitzar sobre una nova teoria econòmica que havies descobert:  vincular l’augment de la pobresa a la reunió d’una comissió de districte.

I t’ho torno a dir: els treballadors i treballadores del Districte estan fent una feina dura i encomiable cada dia (juntament amb moltes entitats al barri que es preocupen per fer la vida una mica més fàcil a aquells que viuen per sota el llindar de la pobresa) i, per molt que et sobti ho fan sense estar a les ordres del conseller Companyon. Demanar la meva dimissió és una autèntica “boutade”, per poca sustància.

Dir que un diari ha tret una fotografia amb “les cues de la fam” a Gràcia i lligar-ho amb el fet que el “conseller Companyon no reuneix la Comissió de Serveis Socials” és com diuen els castellans “confundir el tocino con la velocidad”.

gomaL’Ajuntament de Barcelona i mitjançant la regidoria de Serveis Socials d’en Ricard Gumà (ICV-EUiA) ha augmentat com mai els recursos destinats a combatre l’exclusió social amb programes d’inclusió, comunitaris i d’inserció laboral. Senyors/res de CiU, com mai. I això ho ha estat per la política d’ICV-EUiA i el seu compromís de “Pobresa Zero”.

Per altra banda sembla que la meva resposta va ser “dura” (?), perquè? Perquè us vaig dir que qui genera la pobresa, l’exclusió és un sistema econòmic que quan no pot explotar la força de treball i treure profit d’una persona la llença a l’atur o com hipocritament denuncies a “les cues de la fam”?.  Senyors/res de CiU és el sistema econòmic capitalista, no el conseller Companyon per incompetent que fos.

Però, ai las! La Comissió de Serveis Socials té data de reunió, el proper 24 de març a les 17h. És aquest anunci el que tant et va molestar? Que ja estigués convocada?

Carles, crec que t’equivoques, jo no soc ni el conseller d’economia, ni el conseller d’assumptes socials de cap govern amb poders executius. Tu saps bé quin poders té un conseller de districte i feu malament en posar a la diana als consellers i conselleres de districte… em sembla que a vegades us penseu que esteu al faristol del parlament amb les càmares de TV al davant…

Benvolgut, seriosament, perquè augmenta la pobresa i l’exclusió social? Perquè no compares el que destinava el govern de CiU per català a despesa social i la compares amb l’actual govern d’esquerres… pots fer-ho en euros constans. Perquè no compares la despesa social de l’Ajuntament com a crescut  en els darrers anys. Perquè no et preguntes com és possible que malgrat l’augment de la riquesa dels darrers 10 anys, hagi augmentat el diferencial entre rics i pobres? Perquè no et queixes de les ajudes multimilionàries amb diners públics a la banca i les grans multinacionals, que han generat la crisi global? No… tu demanes la dimissió del conseller Companyon…. vaja que ets dèbil amb els poderosos i fort amb els dèbils.

En tot cas ens veiem el 24 amb la consellera Padró, espero que amb propostes i no amb un atac al conseller de serveis socials… per reduir la pobresa cal sumar tots els esforços, totes les idees, totes les propostes i no enfrontaments inútils. Totes les propostes que porteu seran ben rebudes.

Salut!

P.D.: El grup municipal es diu ICV-EUiA, no ICV.




0 Responses to “Agustí fas demagògia….!”


  1. No Comments

Categories

My Fieldset
  1. (required)
  2. (valid email required)
 

cforms contact form by delicious:days